De mooiste rondreis tijdens onze vakantie op Curacao

Vakantie vieren op de Nederlandse Antillen

De Nederlandse Antillen bestaan uit twee eilanden groepen, nl. de Bovenwindse eilanden en de Benedenwindse eilanden. De Bovenwindse eilanden worden gevormd door de eilanden St. Maarten, Saba en St. Eustatius. Deze eilanden liggen ter hoogte van Cuba Haïti, Puetro Rico en de Bahama’s. De Benedenwindse eilanden worden gevormd door de eilanden Aruba, Bonaire en Curacao. Deze eilanden liggen zo’n 70 kilometer voor de kust van Venezuela. Het eiland Curacao is bij uitstek geschikt voor een rondreis. Wij hebben een rondreis geboekt van 14 dagen. De mooiste onderdelen van deze rondreis worden hieronder beschreven. Na het lezen van dit artikelen heb je genoeg redenen om ook vakantie te gaan vieren op Curacao!

Vakantie op de Nederlandse Antillen

Vakantie vieren op de Nederlandse Antillen is al vele jaren er populair. Daarvoor zijn verschillende reden, zoals:

het klimaat op Curaçao

De temperatuur schommelt het hele jaar rond de 25 graden Celsius. De zon schijnt bijna altijd. Het zeewater heeft een prachtige diepblauwe kleur en de temperatuur is erg goed om te zwemmen.

uitgaan in Willemstad

Op het gehele eiland zijn zeer veel cafés, bars en strandtenten waar je zeer relaxed een biertje kan drinken. De hoofdstad van Curaçao Willemstad biedt het meeste vertier en disco’s die tot diep in de nacht doorgaan met feest vieren.

vervoer op Curacao

Het eiland Curacao is ongeveer 60 kilometer lang en is soms slechts een paar kilometer breed. Er zijn daarom slechts enkele hoofdwegen. Dat maakt het vervoer extreem gemakkelijk en verdwalen is bijna onmogelijk. Er is openbaar vervoer. Wij hebben een auto gehuurd bij een lokaal autoverhuur bedrijf. Verdeel van het huren van een auto is dat je gemakkelijk en snel kan verplaatsen. Rijd wel voorzichtig, want in de wegen zitten gaten en onderhoud lijkt niet te worden uitgevoerd.

de taal op Curacao

De lokale bevolking spreekt redelijk goed Nederlands en Engels. De voertaal onderling is Papiamento.

De hoofdstad van het eiland Curacao is Willemstad

De hoofdstad van Curacao Willemstad staat bekend om de vele kleurrijke gebouwen. Het vliegveld heet Hato. Bij aankomst op vliegveld Hato wordt je paspoort gecontroleerd en de datum van aankomst wordt in je paspoort gestempeld. Bovendien krijg je een formulier van de Curacao Tourist Board. Hierop moet je verschillende gegevens invullen, zoals je naam, adres en woonplaats (in Nederland). Bovendien moet je aangeven hoe lang je naar verwachting zal blijven op Curacao en welk hotel of hostel je zal verblijven.

Hotels op Curacao

Tijdens onze rondreis hebben enkele nachten geslapen in Hotel Daniel. Hotel Daniel ligt aan de doorgaande weg van Willemstad naar Westpunt. Ongeveer 6 kilometer vanaf het vliegveld Hato. Hotel Daniel is een klein en gezellig hotel met kamers in verschillende prijsklassen. De eenvoudige hotelkamers kosten Naf. 70. Dan heb je een kamer in ‘Rowhouse’. Voor een luxere kamer in het hoofd gebouw betaal je tot Naf. 123. Bovendien heeft Daniel een goed restaurant met vriendelijke bediening

Kamperen op een camping op Curacao

Tijdens onze rondreis hebben geen caravan gezien en geen campings ontdekt.

Duiken op de Nederlandse Antillen

Curacao heeft verschillende erg mooie duikstekken en duikplekken.. Wij gingen duiken met de duik instructeurs van www.trunkdivers.com.

Tips bij overnachtingen op Curacao

De geadverteerde prijs voor een hotelkamer is veelal exclusief ontbijt en lunch. Voor het ontbijt zou apart betaald moeten worden. Wij hebben gemerkt dat het goed mogelijk is om in elk geval de lunch er gratis bij te krijgen. Vraag er naar. Als je er niet naar vraagt, moet je dus gewoon extra betalen… Hotel waarmee wij goede ervaringen hebben zijn: Lions Dive en Beach Resort, Renaissance Curacao Resort Casino en Sunset Waters Beach Resort.

Tot slot

Zonder visum en toestemming van de Antilliaanse Immigratie Dienst is het ten strengste verboden betaalde arbeid te verrichten tijdens de vakantie op Curacoa. Als vuistregel voor de wisselkoers van de Antilliaanse gulden (Naf) hanteren wij op het moment van schrijven 2 gulden is ongeveer gelijk aan 1 euro.