Hoe kan je hamertenen voorkomen

Hamertenen

Hamertenen zijn tenen met gebogen gewrichten en komen met name voor bij vrouwen. Hamertenen kunnen ontstaan door het dragen van verkeerd schoeisel dat strak om de tenen heen zit waardoor de tenen onvoldoende ruimte krijgen en boven elkaar worden geperst. Hamertenen zijn vaak erg pijnlijk en kunnen over het algemeen alleen operatief worden verwijderd. Hieronder staat de oorzaak van hamertenen uitgebreider beschreven en wanneer je exact weet wat de oorzaak van hamertenen is, kun je hamertenen gemakkelijk voorkomen!

Hoe ontstaan hamertenen?

Hamertenen ontstaan met name bij vrouwen door het dragen van verkeerd schoeisel. Wanneer de schoenen te nauw om de tenen sluiten, hebben de tenen onvoldoende ruimte. Vrouwen met brede voeten dragen vaak schoenen die te smal zijn. Wanneer de schoenen ook nog eens een punt hebben, is het niet de vraag óf de vrouw hamertenen zal krijgen, maar wanneer. Als je te lang schoenen draagt die nauw om de tenen sluiten, zullen de tenen vervormen wegens gebrek aan ruimte. Bij smalle schoenen zullen de tenen naar boven groeien en met schoenen die een te smalle punt hebben ook. Dit komt doordat de tenen alle ruimte zullen benutten die er maar is. Bij hamertenen komt het vaak voor dat de teennagels ook vervormen. Dit is een enorm pijnlijke kwestie dus! Soms hebben de tenen zo weinig ruimte dat de ene teen boven de andere teen zal komen te liggen. Dit is niet alleen heel pijnlijk, het zorgt er ook voor dat je minder in balans bent, omdat tenen er o.a. voor zorgen dat we in balans blijven tijdens het staan en lopen. Doordat je je tenen nodig hebt om je evenwicht te behouden, is het erg vervelend als je één teen minder hebt om op te steunen.

Behandeling van hamerteen

Wanneer je hamertenen hebt, is een behandeling noodzakelijk omdat de aandoening enorm pijnlijk is en het is voor het evenwicht niet goed wanneer de tenen gebogen staan. Hamertenen worden vaak verholpen door een operatie. De botjes worden dan gebroken en de tenen worden terug gezet op hun oorspronkelijke plaats. De tenen krijgen weer de normale vorm terug wanneer ze zijn hersteld van de operatie.

Hoe kan je hamertenen voorkomen?

 • Zorg ervoor dat je schoenen draagt die de natuurlijke vorm van je voeten en tenen volgen. Heb je last van brede voeten? Draag dan ook bredere schoenen! De voeten zullen er echt niet smaller uit gaan zien in te smalle schoenen en een operatie aan de hamerteen zal worden voorkomen.
 • Draag geen schoenen met een scherpe punt aan de neus, omdat de tenen dan te weinig ruimte krijgen. Wil je echt graag schoenen met een punt dragen? Draag ze dan niet vaker dan hooguit 1 à 2 keer per week en draag de overige dagen wel schoenen die goed aansluiten aan de vorm van je voeten en tenen.
 • Koop nooit te kleine schoenen. Zelfs al zijn de schoenen niet te smal en hebben ze geen punt; wanneer de schoenen te klein zijn, zullen de tenen vanzelf krom gaan staan als je de schoenen vaak draagt!

Bron

goedgezond.be - hamertenen

Tip: Ook online geld verdienen met artikelen schrijven?

Heb je ook interesse in extra inkomsten door artikelen te schrijven op het internet? Of wil je weten wat andere mogelijkheden zijn om online geld te verdienen? Bezoek dan de website www.snelonlineinkomen.nl voor de beste tips.

! Dit artikel is eigendom van de auteur Nataliya. Gebruik van deze informatie is niet toegestaan zonder toestemming van deze auteur. Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie of neem contact op met de auteur.
Antwoord niet gevonden?
Aangepast zoeken
Gerelateerde artikelen
Beoordelen
+
Beoordeling
 • Criterium:De mate waarin de informatie:
  • VolledigheidAntwoord geeft op titel en inleiding
  • BetrouwbaarheidCorrect en betrouwbaar is
  • DiepgangDetails en diepgang bevat
  • LeesbaarheidLogisch en overtuigend is gestructureerd
  • TaalgebruikLeesbaar en taaltechnisch correct is
  • DesignGrafisch mooi oogt
Uw
waardering
?
-
Reacties
#
01-01-1970
01:00
De reactie zal worden weergegeven na goedkeuring.
Er zijn nog geen reacties. Wij nodigen u graag uit op dit artikel te reageren.
Reageren
 • Velden met * zijn verplicht.
 • Uw emailadres zal niet openbaar worden gemaakt