Hoe kom je van verliefdheid af

Van verliefdheid afkomen

In sommige situaties is verliefdheid een prachtig gevoel en je zou willen dat de verliefdheid voor altijd aan zou houden. Maar er zijn ook situaties waarbij een verliefdheid erg storend is en je het liefst zo snel mogelijk van je verliefdheid af zou willen komen. Zoals bijvoorbeeld bij een onbeantwoorde of verboden liefde. Het komt namelijk wel eens voor dat je bijvoorbeeld verliefd wordt op iemand die al getrouwd is of een relatie heeft, veel jonger/ouder is of simpelweg te ver weg woont. In dat geval wil je natuurlijk zo snel mogelijk van je verliefdheid af komen. Onderstaande tips helpen je om minder lang verliefd te blijven.

Tips om sneller van verliefdheid af te komen

 • Hoe verliefd je op dit moment ook bent, diep van binnen weet je dat het niet goed zit. Anders was je op dit moment natuurlijk niet op zoek naar manieren om van je verliefdheid af te komen. Probeer daarom reëel te blijven. Zet voor jezelf alle punten op een rijtje waarom het niets kan worden tussen jullie twee. Lees dit iedere dag een paar keer door zodat je voor jezelf keer op keer duidelijk maakt dat je geen redenen hebt om verliefd te blijven op deze persoon.
 • Als je verliefd bent, ben je al snel geneigd om alleen naar de positieve kanten te kijken van diegene. Na verloop van tijd gaan mensen steeds objectiever kijken omdat de verliefdheid dan af begint te nemen. Dat is het moment waarop relaties vaak stuklopen omdat mensen dan pas vaak beseffen dat de persoon waar ze verliefd op waren helemaal niet bij ze past. Probeer op dit moment, ondanks je verliefdheid, vooral te kijken naar de negatieve kanten van de persoon waar je verliefd op bent. Door je vooral te richten op de negatieve punten van deze persoon, zal je er veel sneller achter komen dat dit toch niet de man/vrouw van je dromen is en zal je verliefdheid sneller over gaan.
 • Probeer jezelf in een nieuwe omgeving te begeven. Leer nieuwe mensen kennen, doe nieuwe indrukken op, zoek nieuwe hobby’s, nieuwe vrienden en doe dingen die je altijd al had willen doen. Maak het leven zo interessant en aangenaam mogelijk. Ondanks deze onmogelijke liefde moet je jezelf niet beperken. Zoek het avontuur op en je zal merken dat je alleen maar sterker uit deze situatie komt. Bovendien geef je jezelf meer afleiding zodat je minder tijd hebt om aan je verliefdheid te denken. Door het leven leuker te maken zal je merken hoe saai een onmogelijke verliefdheid eigenlijk is vergeleken met je nieuwe, interessantere leven en zal je sneller van je verliefdheid af komen.

Tot slot

Vergeet niet dat verliefdheid een emotie is die heel moeilijk (volgens sommigen zelfs onmogelijk) te 'genezen' is. Laat jezelf daarom niet uit het veld slaan als je er moeite mee hebt om van je verliefdheid af te komen. Herhaal voor jezelf in ieder geval dagelijks dat deze verliefdheid onmogelijk is en je zal merken dat je dit op een dag vanzelf écht gaat beseffen en dat de verliefdheid dan over zal gaan.

Tip: Ook online geld verdienen met artikelen schrijven?

Heb je ook interesse in extra inkomsten door artikelen te schrijven op het internet? Of wil je weten wat andere mogelijkheden zijn om online geld te verdienen? Bezoek dan de website www.snelonlineinkomen.nl voor de beste tips.

! Dit artikel is eigendom van de auteur Nataliya. Gebruik van deze informatie is niet toegestaan zonder toestemming van deze auteur. Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie of neem contact op met de auteur.
Antwoord niet gevonden?
Aangepast zoeken
Gerelateerde artikelen
Beoordelen
+
Beoordeling
 • Criterium:De mate waarin de informatie:
  • VolledigheidAntwoord geeft op titel en inleiding
  • BetrouwbaarheidCorrect en betrouwbaar is
  • DiepgangDetails en diepgang bevat
  • LeesbaarheidLogisch en overtuigend is gestructureerd
  • TaalgebruikLeesbaar en taaltechnisch correct is
  • DesignGrafisch mooi oogt
Uw
waardering
?
-
Reacties
#
01-01-1970
01:00
De reactie zal worden weergegeven na goedkeuring.
#1
anoniempje
28-05-2012
21:19
De reactie is goedgekeurd en staat nu online.
Hey k vind dit wel een goede site! Bedankt.

Xxx anoniempje
#2
Sarah
20-06-2013
13:22
De reactie is goedgekeurd en staat nu online.
Top!
#3
Anoniem
31-10-2013
16:33
De reactie is goedgekeurd en staat nu online.
Ik zal het proberen weet niet of het werkt maar het lijkt me goeie tips

#4
Tobias
31-01-2015
08:16
De reactie is goedgekeurd en staat nu online.
Ik weet het niet. Ik ben ben verliefd op een meisje. Ze kijkt steeds naar me in de klas. Maar echt steeds. Betekent dit wat? Als ik dicht bij haar sta bijv. duikt ze steeds weg etc.
#5
anoniem
20-03-2015
23:37
De reactie is goedgekeurd en staat nu online.
k hoop dat t helpt! ik vind een jongen heel leuk,maar hij vertelt mij dat hij op iemand anders is en hij gaat diegene binnenkort vragen! hij denkt echt dat mij dat mij dat boeit!
ik vind het totaal niet leuk om aan te horen!
ik wou dat ik hem nooit had leren kennen!!
xx anoniempje
Reageren
 • Velden met * zijn verplicht.
 • Uw emailadres zal niet openbaar worden gemaakt