Hoe plan je een afspraak met meerdere mensen in Outlook

Inleiding

Soms komt het wel eens voor dat je met meerdere mensen iets gaat doen. Het is dan handig om dit via Outlook te doen. Op die manier hoeven mensen alleen maar te Accepteren of te Weigeren (twee knoppen) en je weet direct wie er wel en niet komen. Op deze pagina uitleg over hoe je mensen uitnodigt voor een afspraak in Outlook.

Stappen

 1. Ga naar de Agenda-weergave van Oulook en klik op Nieuwe afspraak

 1. Vul het onderwerp in, de tijd en eventueel de locatie
 1. Klik nu op Deelnemers uitnodigen

 1. Het volgende scherm verschijnt:

 1. In het vak Aan typ je emailadressen van de mensen die je wilt uitnodigen voor de afspraak. Als ze in je adresboek staan dan kan je ze snel toevoegen door op Aan te klikken.
 1. Als je de velden Aan, Onderwerp, Tijd en Locatie (niet per se nodig) hebt ingevuld dan kun je eventueel in het notitieveld (het grote lege veld onder de vereiste velden) nog een berichtje typen voor de mensen die je uitnodigt.
 1. Alles ingevuld? Klik op Verzenden en je Uitnodiging wordt verstuurd. Mensen krijgen nu een mailtje als het onderstaande te zien.

Aangezien ik zelf de organisator ben staan er bij mijn geen knoppen van Accepteren of Weigeren, maar bij de uitgenodigden staan deze knoppen wel. Als ze hier op klikken krijgt de organisator (ik, in dit geval) een berichtje dat persoon X de afspraak accepteert of afzegt.

Terugkerende afspraak

Mocht het een terugkerende afspraak zijn voor meerdere mensen dan kan je een Terugkeerpatroon instellen. Dit doe je door op het knopje Terugkeerpatroon te klikken.

Voor meer over Terugkeerpatronen bij Outlook zie deze pagina: Terugkerende afspraak in Outlook

Vragen?

Als er iets niet duidelijk is, laat dan een reactie achter en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.


! Dit artikel is eigendom van de auteur Stealth17. Gebruik van deze informatie is niet toegestaan zonder toestemming van deze auteur. Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie of neem contact op met de auteur.
Antwoord niet gevonden?
Aangepast zoeken
Gerelateerde artikelen
Beoordelen
+
Beoordeling
 • Criterium:De mate waarin de informatie:
  • VolledigheidAntwoord geeft op titel en inleiding
  • BetrouwbaarheidCorrect en betrouwbaar is
  • DiepgangDetails en diepgang bevat
  • LeesbaarheidLogisch en overtuigend is gestructureerd
  • TaalgebruikLeesbaar en taaltechnisch correct is
  • DesignGrafisch mooi oogt
Uw
waardering
?
-
Reacties
#
01-01-1970
01:00
De reactie zal worden weergegeven na goedkeuring.
#1
myrthe
11-04-2012
20:32
De reactie is goedgekeurd en staat nu online.
Ik had nog een vraag m.b.t. deelnemers uitnodigen voor een afspraak. Ik heb uw handleiding gevolgd, maar wanneer ik uitnodigingen wil verzenden krijg ik het volgende bericht:'deze vergadering bevindt zich niet in de agendamap voor dit account. Antwoorden op deze vergadering worden niet geregistreerd'. Ik wil graag dat deelnemers wel kunnen accepteren of weigeren. Wat moet ik veranderen om toch mensen uit te nodigen en om een reactie te kunnen ontvangen van deze personen?

Bij voorbaat dank

Myrthe

ps: ik gebruik outlook 2010
Reageren
 • Velden met * zijn verplicht.
 • Uw emailadres zal niet openbaar worden gemaakt