Kies de goedkoopste zorgverzekering van de beste zorgverzekeraars online

De beste zorgverzekering

De beste zorgverzekering afsluiten bij de beste zorgverzekeraars. Dat wil iedereen en het is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor welke dingen moet ik me verzekeren en hoe weet ik of ik bij de goedkoopste zorgverzekeraar zit? Hier enkele tips bij het zoeken van de goedkoopste online zorgverzekering.

Waarvoor verzekert een Zorgverzekering

Voor u een verzekering af gaat sluiten moet u bij uzelf nagaan waarvoor u zich wilt gaan verzekeren. Wilt u alleen een basisverzekering afsluiten dan is dit geen probleem, zorgverzekeraars hebben namelijk een acceptatieplicht als het gaat om de basisverzekering. In deze basisverzekering zit geneeskundige zorg; huisartsen, ziekenhuizen en medisch specialisten. Maar ook het ziekenhuisverblijf en geneesmiddelen. De premie die men betaalt voor deze basisverzekering is voor mensen boven de 18 jaar en bestaat uit een vaste premie en een inkomensonafhankelijke bijdrage. Maar bij deze verzekering bestaat ook nog een eigen risico van vaak €150,-.

Uitzonderingen in de Zorgverzekeringen

Mocht u echter een fanatieke sporter zijn of een slecht zicht hebben, wilt u natuurlijk ook verzekert zijn voor een fysiotherapeut of een opticien. Dit kan in de aanvullende zorgverzekering worden geregeld met uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar heeft bij deze aanvullende zorgverzekering echter geen acceptatieplicht, zij mag uw aanvullende zorgverzekering dus weigeren.

Vergelijken van zorg verzekeringen en verzekeraars

Voordat u dus een goedkope zorgverzekering of goedkopere aanvullende zorgverzekering af wilt gaan sluiten is het dus belangrijk om eerst te kijken welke medische behandelingen u nodig denkt te hebben in de toekomst. Als u dit heeft gedaan kunt u de zorgverzekeraars met elkaar vergelijken, er zijn in Nederland verschillende zorgverzekeraars zoals:

 • Menzis,
 • CZ zorgverzekeraar
 • De Goudse verzekeringen,
 • Delta Lloyd verzekeringen,
 • OHRA verzekeringen,
 • Trias,
 • Nationale Nederlanden,
 • etc.

Genoeg keuze dus, maar u moet wel in uw achterhoofd dat deze verzekeraars geen acceptatieplicht hebben als het gaat om de aanvullende zorgverzekering. Maar de aanvullende zorgverzekering is niet het enige dat buiten de basisverzekering omgaat, er bestaat namelijk ook nog een Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). In deze wet staat dat u zware geneeskundige risico’s vergoed krijgt. Dit zijn dus medische kosten die te veel zijn voor Jan Modaal. Dit zou bijvoorbeeld langdurige zorg thuis kunnen zijn een opname in een zorginstelling.

Collectief verzekeren via zorgverzekering

Maar dit betekent niet dat u zich individueel hoeft te verzekeren, het kan namelijk ook zo zijn dat u zich collectief kunt verzekeren. Zo kunt u besparen op de premie voor uw zorgverzekering. Bij deze collectieve verzekeringen kunt u denken aan een studenten zorgverzekering, een sporters zorgverzekering, maar ook aan bijvoorbeeld een werknemers zorgverzekering.

Tips over zorgverzekeringen

Hebt u een tip? elke waardevolle tip wordt geplaatst! Stuur uw tip in door te reageren op dit artikel.


! Dit artikel is eigendom van de auteur Ronald. Gebruik van deze informatie is niet toegestaan zonder toestemming van deze auteur. Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie of neem contact op met de auteur.
Antwoord niet gevonden?
Aangepast zoeken
Gerelateerde artikelen
Beoordelen
+
Beoordeling
 • Criterium:De mate waarin de informatie:
  • VolledigheidAntwoord geeft op titel en inleiding
  • BetrouwbaarheidCorrect en betrouwbaar is
  • DiepgangDetails en diepgang bevat
  • LeesbaarheidLogisch en overtuigend is gestructureerd
  • TaalgebruikLeesbaar en taaltechnisch correct is
  • DesignGrafisch mooi oogt
Uw
waardering
?
-
Reacties
#
01-01-1970
01:00
De reactie zal worden weergegeven na goedkeuring.
#1
jh zinke
03-06-2012
18:33
De reactie is goedgekeurd en staat nu online.
sja ik kwam met het surfen voor een verzekering op deze site.
en ik snap eigelijk al jaren niet waarom bij de basis.verz,
de kraamhulp bv,en nog een paar van die dingen wat heb je daar nou aan als jongeren .of ouderen ,het zou zo moeten zijn dat je dat ook zelf kon kiezen ...-en ik weet dat er veel mensen zijn die niet verzekerd zijn om dat ze geen vast adres hebben,nu heb ik dat na gekeken ,en het is niet verplicht om in geschreven te zijn, maar wel een post adres,moet je hebben maar tocht woord je niet geacepteerd.waarom moet het zo moeilijk,?/de drempel woord voor sommigen mensen daardoor te hoog.
Reageren
 • Velden met * zijn verplicht.
 • Uw emailadres zal niet openbaar worden gemaakt