Nachtlenzen: pure onzin

Nachtlenzen

De bedoeling van nachtlenzen is dat je deze 's nachts draagt en dat je dan overdag normaal en scherp ziet zodat een bril of lenzen overbodig worden. Deze lenzen hebben dus de wonderbaarlijke eigenschap dat ze de ogen ongemerkt en probleemloos ’s nachts corrigeren. Een sprookje? Een verkoopverhaal? Een utopie?

 

Nut van nachtlenzen volgens de producenten

Deze speciale nachtlenzen zouden overmatig veel zuurstof doorlaten… en in die zin zijn het een fantastische uitvinding! Vooral voor diegenen die last hebben van droge of gevoelige ogen. Het klinkt als een sprookje dat te mooi is om waar te zijn!

Hoe werken nachtlenzen dan?

  • Nachtlenzen hebben geen direct contact met het hoornvlies maar drijven op de film van het traanvocht.
  • Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van het hoornvlies een beetje platter wordt. Daardoor kun je dan 1 à 2 dagen scherp zien. Het grote voordeel van dit soort nachtlenzen zou zijn dat je ogen overdag volledige rust krijgen. Resultaat is reeds na 2 à 3 nachten merkbaar!

Worden zelfs aangeprezen als prima alternatief voor laserbehandeling!

Vele slechtzieners vinden een laserbehandeling maar niks. Bovendien is zo'n ingreep niet geheel zonder risico's. Het principe van de nachtlenzen is veel eenvoudiger en veiliger.

Advies: praat erover met je oogarts!

Er bestaat een heleboel twijfel over het nut en gebruik van nachtlenzen! Hoe kunnen ze corrigeren als je logischer wijze in een donkere ruimte vertoeft en dus eigenlijk niet actief je ogen gebruikt? Kortom: vooraleer je hier geld aan besteedt, bezint … eer je hieraan begint!

Het lijkt een beetje op 'slapen met een bril' en wie doet dat nu? Je kunt alles 'medisch'  uitleggen maar dit ruikt toch min of meer naar een verkoopspraatje... en gezondheid beloven mag niet zo maar! Dat moet sinds de meest recente wetgeving (terecht) bewezen worden! Gelukkig maar: op die manier wordt er wettelijk paal en perk gesteld aan reclames die wonderen of bijna wonderen beloven...

 Hoe werken lenzen eigenlijk?