Op welke wijze fytotherapie voor uw gezondheid kan zorgen

Fytotherapie

Een zeer oude vorm van kruiden geneeskunde {fytos betekent kruid}. Heel veel kruiden werken goed tegen ziektebeelden, omdat ze bepaalde werkzame stoffen bezitten. De stoffen die in reguliere medicijnen zitten, zijn dan ook vaak afgeleid van recepten, die bekend zijn uit de kruidengeneeskunde. Fytotherapie is niet het zelfde als homeopathie. In de homeopathie worden er niet alleen maar natuurlijke plantendelen gebruikt maar ook nog andere stoffen. Terwijl fytotherapie puur natuur is. Het is tegenwoordig erg in om bezig te zijn met een gezonde levensstijl en dit zie je duidelijk terug in de vraag naar natuurlijke geneeswijzen en natuurlijke middelen. Fytotherapie is inmiddels een volwaardige tegenhanger van synthetische medicijnen.

Wanneer kan ik met fytotherapie beginnen

Bij klachten die nog onschuldig zijn kunt u altijd met fytotherapie beginnen. Bent u meer dan 14 dagen bezig met fytotherapie en er is nog geen verbetering opgetreden, kan het geen kwaad om uw huisarts te raadplegen. Er zijn veel planten en kruiden die voor specifieke klachten staan. Enkele voorbeelden van planten en kruiden binnen de fytotherapie zijn:

  • brandnetel bij haaruitval
  • Q10 bij bloedend tandvlees
  • moederkruid of gember voor hoofdpijn
  • sint janskruid bij depressiviteit
  • ginko bij geheugen problemen
  • meidoorn helpt bij hartkloppingen
  • goudpapaver en lijnzaadolie helpen bij ADHD
  • de mariadistel of artisjok is goed voor de lever
  • vlierbes voor griep
  • zwarte bes voor jicht
  • salvia en teunisbloemolie helpen bij menstruatieklachten
  • lijnzaadolie en zalmolie helpen bij cholesterol.

U zult de meeste planten en kruiden al wel kennen en misschien zelfs al gebruiken.

Kan fytotherapie ook schadelijk zijn

Van de meeste giftige planten die wij op aarde kennen, worden geneesmiddelen gemaakt. Daarvoor wordt de giftige stof uit deze planten gehaald. Bij de fytotherapeutica{dit zijn de planten waar binnen fytotherapie gebruik van wordt gemaakt}, zijn alle plantenstoffen nog aanwezig. Alleen werken deze planten op een milde manier, om het zelfde resultaat te behalen, dan de chemische middelen die daar voor worden gebruikt. Hier wordt uiteraard wel gesproken over een vorm van fytotherapie met betrouwbare kwaliteitsproducten.

Geneeskrachtige planten en kruiden

Geneeskrachtige planten en kruiden vereisen namelijk wel een vakkundige en professionele manier van produceren. Er verschijnen de laatste jaren namelijk steeds meer berichten, dat er een wisselwerking ontstaat tussen reguliere medicijnen en plantaardige geneesmiddelen. Dit kan variëren, van het niet meer werken van de reguliere medicijnen, tot een extra effect. Zo is ook het besef gegroeid, dat plantaardig niet altijd onschadelijk hoeft te zijn. De organisatie NVF maakt zich dan ook sterk voor goede opleidingen, zodat het werken met geneeskrachtige kruiden en planten verantwoord is. Op deze manier kunnen fytotherapie en de reguliere geneeskunde steeds beter samenwerken.

Tot slot

Fytotherapie, wordt al eeuwen gebruikt en toch is deze kruidengeneeskunde, nog steeds geen volwaardige vervanger van de reguliere medicijnen. Fytotherapie kan wel een positieve werking leveren aan u gezondheid, maar ga altijd eerst naar uw arts, indien u ernstige klachten heeft. Laat u zich bij fytotherapie altijd goed voorlichten, door een persoon, die de opleiding heeft gedaan en de nodige kennis in huis heeft. Bij reformhuizen en winkels kunt u altijd terecht voor de juiste preparaten en hun dosering.

Overige therapieën

Kijk ook eens op http://fytotherapie.2link.be@@fytotherapie.

Gezonde voeding helpt ook als u actief bent in de sportschool, bijvoorbeeld op een http://www.fitnessmerken.nl/crosstrainer-fi-1.html@@crosstrainer.