Schadeclaim indienen en aansprakelijk stellen bij letselschade

Letselschade oplopen door ongeluk

Ongelukken zitten vaak in een klein hoekje. Wanneer je nou thuis bent, op je werk, of gewoon op straat, het kan je altijd overkomen en vaak ook juist op de onverwachtse momenten. In dit artikel ga ik in op twee acties die volgen op het oplopen van letselschade:

  • schadeclaim indienen
  • aansprakelijk stellen van de tegenpartij

Soort ongeluk

Zoals al eerder gezegd zitten ongelukken in een klein hoekje en kunnen op elk moment en op iedere locatie gebeuren.

Vaak loop je letselschade op na een ongeluk. Deze letselschade is vaak het gevolg van:

  1. (Zinloos) geweld
  2. Verkeersongelukken
  3. Medische fouten
  4. Bedrijfsongevallen

Vergoeding opgelopen schade

Wanneer je een ongeluk krijgt waar iemand anders verantwoordelijk voor is, kan men eventueel letsel dat is opgelopen claimen. De claim op letselschade is een soort vergoeding voor de vaak hoge kosten die bij het herstel komen kijken. Bijvoorbeeld omdat je door een verkeerde diagnose bepaalde aandoeningen hebt gekregen, zoals bijvoorbeeld http://www.lichaamscan.nl/medischeklachten/prostaatklachten@@prostaatklachten of chronische hoofdpijn.

Men kan onderscheid maken tussen materiële- en immateriële schade. Hieronder volgt uitleg over beide vormen en ook enkele voorbeelden.

Materiële zaken

Materiële zaken zijn de tastbare dingen die voorkomen wanneer je een ongeval hebt gehad:

  1. medische hulp in het ziekenhuis
  2. het mis lopen van salaris
  3. revalidatie
  4. kosten van een advocaat
  5. kosten voor verbouwing (aanpassing van badkamer, toilet)
  6. kosten voor huishoudelijke hulp

Immateriële zaken

Immateriële zaken zijn vaak de minder tastbare dingen zoals:

  • Psychologische hulp (slecht slapen, nachtmerries en andere angsten)
  • Het verwijderen van bijvoorbeeld opgelopen littekens

Letselschade advocaat inschakelen

Er zijn diverse advocatenkantoren die mensen kunnen helpen bij het claimen van letselschade. Deze advocaten moeten vaak worden uitbetaald per uur, maar het kan ook zijn dat ze werken met het ‘no cure, no pay’ systeem. Hierbij wordt het bedrijf enkel en alleen betaald wanneer ze resultaat behalen.

De bedrijven maken vaak gebruik van een stappenplan om het maximale aan claim bij de verzekering binnen te kunnen halen voor hun klant. Deze bedrijven hebben specialisten en juristen in dienst die dit optimaal kunnen verwerken met hun kennis. Een http://www.juristvoorletselschade.nl@@jurist letselschade gaan vaak als volgt te werk:

  1. Diverse vragen stellen om een juist beeld te verkrijgen van het letsel
  2. Het geheel van argumenten op papier zetten en voorleggen aan de verzekering
  3. Onderhandelen met de verzekering over het uit te keren bedrag

Second Opinion

Mocht je als slachtoffer van een ongeval het niet mee eens zijn van de hoogte van een schadeclaim, of het helemaal niet kunnen ontvangen van een schadeclaim, kan je overwegen op een Second Opinion te nemen. Je kunt dan een ander bedrijf inschakelen die opnieuw de zaak gaat behandelen.

Daarnaast blijkt het überhaupt belangrijk om een Second Opinion uit te laten voeren. Men komt er nog wel eens na jaren achter dat er een foutieve berekening is gemaakt waardoor het slachtoffer opeens een deel moet terug betalen. Het is dus belangrijk dit goed uit te laten zoeken.