Tips om er leuk uit te zien op een schoolfoto

Leuk uitzien op een schoolfoto

Aan het begin van het nieuwe schooljaar is het weer zo ver: tijd voor de schoolfoto! De een maakt er geen probleem van en gaat moeiteloos op het krukje zitten maar voor sommige kinderen kan het best spannend zijn omdat ze er graag goed uit willen zien op de schoolfoto. Of ze zijn onzeker omdat ze bijvoorbeeld vinden dat ze geen mooie glimlach hebben. Waar je ook onzeker over bent, er is altijd wel een oplossing voor! Met onderstaande tips kan je er heel leuk uitzien op schoolfoto's. Je zult merken dat je met een goede voorbereiding al heel ver komt.

Tips om er leuk uit te zien op de schoolfoto

 • Is er iets specifieks wat je niet leuk vond aan je vorige schoolfoto? Stond je hoofd te scheef? Keek je te chagrijnig? Of juist overdreven vrolijk? Bekijk je vorige schoolfoto's en let op de dingen die je er niet aan leuk vindt. Zorg ervoor dat je bij de volgende schoolfoto niet dezelfde 'fouten' maakt, want je krijgt vaak maar één kans voor de schoolfoto.
 • Ga voor de spiegel staan en blijf net zolang verschillende blikken en glimlachjes uitproberen totdat je vindt dat je er leuk uitziet. Onthoud hoe je het deed en probeer er precies hetzelfde uit te zien op de schoolfoto. Is de grootte van je ogen niet gelijk of vind je bijvoorbeeld je tanden niet mooi? Oefen dan om het minder op te laten vallen. Zoek vooral uit welke kant van je gezicht je het mooist vindt. Oefen dit door je hoofd een beetje te draaien voor de spiegel. Heb je toevallig de dag dag de schoolfotograaf komt last van puistjes? Draai je hoofd dan iets de andere kant op zodat het minder opvalt.
 • Weet je echt niet welke houding je aan moet nemen voor de schoolfoto? Vraag dan om advies aan je ouders of vrienden. Zij kennen je goed en ze weten op welke momenten je er op je best uitziet dus hun tips kunnen heel nuttig zijn.
 • Houd je gezicht een klein beetje naar voren wanneer de foto wordt genomen als je vindt dat je een te breed hoofd hebt. Je gezicht zal dan op een natuurlijke manier een stuk smaller lijken.
 • De schoolfotograaf maakt vaak grapjes om je aan het lachen te krijgen. Wil je perse met je mond dicht glimlachen? Probeer de grappen dan gewoon te negeren en houd je gezicht in de plooi. Maar wanneer je spontaan moet lachen om de grappen van de schoolfotograaf, zal je schoolfoto er vaak het mooist uitzien. Op het moment dat je spontaan begint te lachen, zal de schoolfotograag een foto nemen. Dit wordt gedaan omdat je dan niet nep overkomt maar juist heel natuurlijk op de foto komt te staan.
 • Wil je dat je ogen er extra groot en mooi uitzien op de schoolfoto? Kijk dan net één centimeter boven de lens in plaats van recht in de lens.
 • Probeer met je ogen te lachen om een extra leuke en vrolijke uitstraling te krijgen.

Tip: Ook online geld verdienen met artikelen schrijven?

Heb je ook interesse in extra inkomsten door artikelen te schrijven op het internet? Of wil je weten wat andere mogelijkheden zijn om online geld te verdienen? Bezoek dan de website www.snelonlineinkomen.nl voor de beste tips.

! Dit artikel is eigendom van de auteur Nataliya. Gebruik van deze informatie is niet toegestaan zonder toestemming van deze auteur. Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie of neem contact op met de auteur.
Antwoord niet gevonden?
Aangepast zoeken
Gerelateerde artikelen
Beoordelen
+
Beoordeling
 • Criterium:De mate waarin de informatie:
  • VolledigheidAntwoord geeft op titel en inleiding
  • BetrouwbaarheidCorrect en betrouwbaar is
  • DiepgangDetails en diepgang bevat
  • LeesbaarheidLogisch en overtuigend is gestructureerd
  • TaalgebruikLeesbaar en taaltechnisch correct is
  • DesignGrafisch mooi oogt
Uw
waardering
?
-
Reacties
#
01-01-1970
01:00
De reactie zal worden weergegeven na goedkeuring.
#1
lilli
21-09-2012
19:46
De reactie is goedgekeurd en staat nu online.
goed ik ga het proberen
#2
Lieke
01-10-2013
21:17
De reactie is goedgekeurd en staat nu online.
Ik zal het proberen, heb ze morgen... Het gaat wel lukken

XX'jes My
#3
stampertje
05-10-2015
19:44
De reactie is goedgekeurd en staat nu online.
Ik ga het proberen om boven de lens te kijken, eerst maar eens mooie kleren uit zoeken en mijn haar kammen. p.s. ik heb morgen schoolfoto!
Reageren
 • Velden met * zijn verplicht.
 • Uw emailadres zal niet openbaar worden gemaakt