Tips voor goedkope schoencadeautjes

Inleiding

Schoenen zetten

De decembermaand is een geweldige feestmaand voor de kinderen. Met Pakjesavond op 5 december en de Kerstdagen is de gezelligheid nog niet compleet. De voorpret van Sinterklaas begint namelijk al veel eerder. De goedheiligman komt rond half november in het land en vertrekt weer op 6 december, direct na pakjesavond. In deze hele periode mogen de kinderen hun schoen zetten. Een geweldige ervaring voor de meeste kinderen.

De grote vraag is echter vaak: “Wat stopt Sint erin?”

Waarom tips geven?

Waarom zou je tips gaan geven over goedkope schoencadeautjes? Deze vraag beantwoord ik graag met een simpel rekensommetje.

In de periode dat Sinterklaas in Nederland is, zetten de meeste kinderen hun schoentje thuis. Bij de open haard of bij de voordeur. En een snelle blik in de folders van begin december, geeft een goede indruk over wat er allemaal in de schoen gestopt kan worden. De cadeaus zijn hier vaak gerangschikt op prijs: 0 – 5 euro, 5 – 10 euro, 10 – 15 euro en als laatste 15 euro of meer. Aangezien de meeste kinderen toch al snel 10 keer hun schoentje zetten, met een (volgens de folders) gemiddeld schoencadeautje van € 10,-, dan kom je uit op een totaal van € 100,- per kind. Dit moet toch goedkoper kunnen. Het antwoord is uiteraard ja.

Wat kan Sint in de schoen stoppen

Als je goedkope schoencadeautjes wilt kopen, dan moet je in gedachten houden dat een kinderhand snel gevuld is. Dit zelfde geldt ook voor een kinderschoen. Hieronder volgen vier tips om de schoen doeltreffend, maar met weinig uitgaven te vullen.

  • Geef producten die je toch al nodig hebt

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om producten te kopen voor de kinderen, die je sowieso al voor de kinderen zou kopen. Je maakt het alleen bijzonder omdat het in de schoen heeft gezeten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als sokken of een pyjama, maar ook doucheschuim en tandpasta. Een ander idee zou zijn om voorverpakte koekjes te geven of fruit. Iets wat ze mee mogen nemen naar de peuterspeelzaal of school.

  • Geef een cadeau in delen

Een cadeau hoef je niet in één keer te geven. Als je het in delen geeft, maak je wat het kind krijgt steeds completer en blijft het elke keer leuk. Denk aan een stickerboek, waarbij je eerst het boek geeft en vervolgens steeds een aantal stickers. Het boek blijft lang leuk, omdat de Sint het boek elke keer weer aanvult. Maar ook iets van Lego, Duplo of Playmobile kun je in delen geven.

  • Geef aanvullingen op het speelgoed dat je kind al heeft

Schoenen gevuld

Geef geen nieuw speelgoed, maar geef een aanvulling op het speelgoed dat er al is. Als je kind een houten spoorbaan heeft, geef dan een locomotief of een wagonnetje. Heeft je kind een speelkleed voor auto’s, geef dan een autootje in de schoen. Houdt je kind van tekenen, geef dan een paar kleurpotloden. Aanvullingen zijn vaak een stuk goedkoper dan nieuw speelgoed.

  • Geef kleine lekkernijen

Zoals in de inleiding van deze paragraaf al genoemd is, de kinderschoen is snel gevuld. Waarom grote cadeautjes geven en moeilijk doen, terwijl een paar pepernoten of een chocolademunt vaak al genoeg is.

Conclusie

Een kinderschoen vullen hoeft dus helemaal niet duur te zijn of moeilijk. Een kind is snel tevreden. Het feit dat ‘Sinterklaas langs is gekomen’ is vaak al voldoende. Ongeacht wat er dan precies in de schoen zit. De tips voor goedkope schoencadeaus op een rij:

  • Geef producten die je toch al nodig hebt
  • Geef een cadeau in delen
  • Geef aanvullingen op speelgoed dat je kind al heeft
  • Geef kleine lekkernijen

Daarnaast hoeft niet alles nieuw te zijn natuurlijk. Een zoektocht op Marktplaats kan ook de nodige euro’s schelen. Succes met het vullen van de kinderschoenen!