Tips voor het kopen van een design radiator

Inleiding

De uitstraling van bijvoorbeeld je woonkamer of badkamer wordt steeds belangrijker. Je moet er lekker kunnen leven, maar de kamers mogen er ook best een beetje luxe uitzien. Je kan een kamer al stijlvol inrichten met de juiste vloer, meubels en details. Maar ook de radiator kan een rol spelen in de kamer. Wanneer de verwarming duidelijk opvalt in de kamer, dan kan je kiezen voor een designradiator. Een designradiator ziet er net wat luxer en stijlvoller uit dan een gewone radiator. Een designradiator is niet alleen mooi, maar er komt ook veel warmte vanaf. Kwa warmte heb je weinig verschil met een gewone radiator. In kleine ruimtes kan je het vaak warmer stoken met een designradiator omdat je deze ook in de lengte kan plaatsen! Kortom, een designradiator kan een hele verbetering zijn voor je woonkamer, hal of iedere andere kamer. Waar moet je opletten als je een designradiator wilt aanschaffen?

Tips voor het kopen van een designradiator

Een designradiator is luxer en moderner dan een gewone radiator. Je betaalt hier dan ook wat meer geld voor. In principe vinden de meeste mensen het niet nodig om in iedere kamer een designradiator op te hangen. Een designradiator komt het best tot zijn recht als hij op een plek hangt waar hij opvalt. Dit kan bijvoorbeeld in de woonkamer, keuken of gang zijn. Maar je ziet ook vaak een designradiator in de badkamer. Dit maakt een badkamer vaak net even wat meer af. Wanneer je een designradiator wilt aanschaffen, dan is het belangrijk om bij jezelf na te gaan of de radiator wat extra's kan toevoegen.

Je interieur

Niet bij alle kamers past een designradiator. Wanneer je een kamer in oude stijl hebt, dan past een designradiator daar meestal niet zo mooi bij. Een designradiator geeft juist een moderne en luxe uitstraling. Een designradiator doet het goed in kamers waar veel tegels zijn. Een designradiator kan een blikvanger in de kamer zijn, maar het moet wel bij de rest van het interieur passen. Je hebt designradiatoren in verschillende kleuren. De meeste mensen kiezen voor een witteradiator, maar je kan de radiator natuurlijk helemaal naar je eigen smaak kiezen.

De maat van de radiator

Het mooie van een designradiator is dat je hem in vele maten hebt. Je hebt kleine modellen voor een kleine ruimte, maar je hebt ook designradiatoren van een paar meter. Een designradiator kan horizontaal of verticaal geplaatst worden. Een horizontale designradiator wordt meestal in de woonkamer, slaapkamer of een gang geplaatst. Terwijl je een verticale designradiator het meest ziet in een keuken of badkamer. Bij een normale hoge radiator denk je vaak wat een lelijk gezicht, maar een hoge en verticale designradiator kan prima. Voor de badkamer heb je speciale uitvoeringen waardoor je je handdoeken erover heen kan hangen. Let ook altijd op de capaciteit van de radiator. Welke ruimte kan de verwarming verwarmen? Je hebt niks aan een designradiator als hij een ruimte niet goed kan verwarmen.

Soorten designradiatoren

  • Kwa uiterlijk is er nogal wat verschil. Wil je bijvoorbeeld een rechte designradiator of liever gebogen? Ook tussen de buizen kan verschil zitten. De meeste buizen zijn rond, maar je hebt ook platte versies. Er zijn zelfs designradiotoren waarin de buizen één geheel vormen als een soort spiraal.
  • De meeste designradiatoren zijn van staal, maar je hebt ook designradiatoren van aluminium. Deze zijn een stuk lichter dan staal en ze worden zeer snel warm.
  • Een ander soort designradiator is de High Power designradiator. Met deze radiator wordt zeer veel warmte afgegeven in een korte tijd.
  • Luxe designradiatoren. Sommige designradiatoren zien er nog aparter uit dan de normale designradiator. Sterker nog, vaak zie je geeneens dat het een radiator is. Wanneer je echt iets aparts wilt wat toch warmte uitstraalt, dan kan je op zoek gaan naar een luxe designradiator.

Prijzen

De prijzen van de verschillende designradiatoren liggen ver uit elkaar. De goedkoopste designradiator kost ongeveer rond de 300 euro, maar je hebt ook radiatoren van 2000 euro. Een gewone standaard designradiator is goedkoper dan een radiator van een bepaald merk, een hoge capaciteit of een extra luxe design. Ook zit er een groot prijsverschil in de montage. Wanneer je een losse designradiator koopt om zelf te monteren dan ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je er iemand voor laat komen.

Conclusie

Het kan nog best moeilijk zijn om de juiste designradiator te kiezen. Er is zoveel waar je uit kan kiezen. Als eerste is de plek belangrijk. Normaal wil je je verwarming een beetje wegstoppen, maar een designradiator mag juist gezien worden. Wanneer je een designradiator wilt aanschaffen dan is het ook belangrijk om de maat en de capaciteit te weten. Je wilt tenslotte wel dat heel de ruimte verwarmd wordt. Verder heb je ontzettend veel mogelijkheden kwa design. Je hebt de gewone simpele designradioren, maar je kan het zo luxe maken als jezelf wilt. Laat je goed informeren als je een design radiator wilt kopen en kijk goed rond om de radiator te vinden die bij je huis en interieur past.