Trechterspin

Trechterspinnen (funnelweb spider) zijn spinnen, behorende tot de familie Agelenidae. Deze spinnen komen in Sydney en omgeving voor. Deze spin behoort tot de gevaarlijkste spin van de wereld. Het gif van de trechterspin tast het zenuwstelsel aan. Het verlamt de spieren en zorgt ervoor dat het slachtoffer ademhalingsproblemen krijgt. Voor de beet druppelt het gif van de trechterspin al van de kaken. Vergeleken met de kop zijn de giftanden enorm groot. Ze zijn ook vlijmscherp. Hij kan er een schedel van een klein dier meer doorboren. Alleen het gif van de mannetjes kan mensen kwaad doen: dat is een mengsel van zuren en zenuwgif.

Stappen

De (Sydney) trechterspin leeft in een ondergronds hol van spinsel. Vanaf de opening van het hol loopt een trechter met een doorsnee van soms 1 meter. Struikeldraden rondom de trechter waarschuwen de spin dat er een prooi nadert. De (Sydney) trechterspin kan zijn eigen hol graven met zijn kaken, maar gebruikt liever bestaande holen en spleten.

Tips

Wat te doen bij een spinnenbeet

Leg onmiddelijk een drukverband aan, dat wil zeggen, wikkel een band of iets dergelijks strak om het lichaamsdeel waar het slachtoffer gebeten is; spalk het been of de arm met een tak om het ledemaat stil te houden; laat het slachtoffer nooit alleen en stel het zoveel mogelijk gerust; mijd onnodige beweging en zoek direct medische hulp (antiserum)

Handige links

Hoe verjaag ik spinnen uit mijn huis


! Dit artikel is eigendom van de auteur Thomasvan cann. Gebruik van deze informatie is niet toegestaan zonder toestemming van deze auteur. Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie of neem contact op met de auteur.
Antwoord niet gevonden?
Aangepast zoeken
Gerelateerde artikelen
Beoordelen
+
Beoordeling
 • Criterium:De mate waarin de informatie:
  • VolledigheidAntwoord geeft op titel en inleiding
  • BetrouwbaarheidCorrect en betrouwbaar is
  • DiepgangDetails en diepgang bevat
  • LeesbaarheidLogisch en overtuigend is gestructureerd
  • TaalgebruikLeesbaar en taaltechnisch correct is
  • DesignGrafisch mooi oogt
Uw
waardering
?
-
Reacties
#
01-01-1970
01:00
De reactie zal worden weergegeven na goedkeuring.
Er zijn nog geen reacties. Wij nodigen u graag uit op dit artikel te reageren.
Reageren
 • Velden met * zijn verplicht.
 • Uw emailadres zal niet openbaar worden gemaakt