Vakantie in Slovenië: stedentrip Ljubljana

 Ljubljana

Ljubljana (Duits: Laibach) is de hoofdstad van Slovenië en maakt deel uit van de gemeente Osrednjeslovenska. Met ruim 300.000 inwoners is Ljubljana de grootste stad van Slovenië, gevolgd door Celje. Ljubljana is een van de kleinste, maar ook een van de meest veelzijdige hoofdsteden van Europa. Er zijn veel communistische gebouwen, kerken, parken, bruggen, clubs, musea etc. te vinden. Ljubljana is een typisch Centraal-Europese stad met invloeden uit Zuid-Europa en de Balkan. Daarnaast is Slovenië een van de groenste gebieden van Europa en dit is zelfs aan de hoofdstad terug te zien!

Ljubljana

Legende

Draak van Ljubljana

De legende gaat dat de stad Ljubljana onder leiding van de Griekse prins Jason door de Argonauten werd gesticht. Zij stolen het Gulden Vlies van koning Aietes en zeilden via de Zwarte Zee richting het westen en belandden uiteindelijk bij de rivier de Ljubljanica via de Joegoslavische wateren. Eenmaal aangekomen bij de bron van Ljubljanica, moesten ze verder over het land richting de Adriatische Zee. Ze werden ergens in de moerassen verrast door een draak maar het lukte Jason om deze te overmeesteren. Topt op de dag van vandaag is de draak het symbool van Ljubljana en dit is goed terug te zien aan de stad.

Bezienswaardigheden in Ljubljana

 • Bibliotheek van Ljubljana. Dit is de grootste bibliotheek van Slovenië en ziet er zowel van buiten als van binnen indrukwekkend uit. De bibliotheek bevat een omvangrijke verzameling boeken, waarvan vele met een historische waarde.
 • Botanische tuin. Deze Botanische tuin werd in 1810 aangelegd en inmiddels is er zelfs een tweede tuin te vinden omdat de eerste te klein was geworden. In totaal bloeien er maar liefst 4500 plantensoorten.
 • Bled. Bled is een ijsmeer dat aan de Alpen ligt. Bled ligt weliswaar net buiten Ljubljana (50 km) maar is een echte aanrader. Je kunt er een bootje huren, wandelen, vissen, golfen en paardrijden. Het Bledkasteel is een van de oudste kastelen van het land en dateert uit 1004. Dit is een van de meest bezochte plaatsen binnen Slovenië. In het midden van het meer is een eilandje te vinden met een mooie kerk.
 • Centrale markt. Deze beroemde markt telt twee verdiepingen en werd ontworpen door de Sloveense architect Jozhe Plechnik. De markt heeft veel renaissance invloeden. De markt is iedere dag geopend en is gelegen aan de Vodnikov trg.

Bron

Take-a-trip Stedentrip Ljubljana

Tip: Ook online geld verdienen met artikelen schrijven?

Heb je ook interesse in extra inkomsten door artikelen te schrijven op het internet? Of wil je weten wat andere mogelijkheden zijn om online geld te verdienen? Bezoek dan de website www.snelonlineinkomen.nl voor de beste tips.

! Dit artikel is eigendom van de auteur Nataliya. Gebruik van deze informatie is niet toegestaan zonder toestemming van deze auteur. Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie of neem contact op met de auteur.
Antwoord niet gevonden?
Aangepast zoeken
Gerelateerde artikelen
Beoordelen
+
Beoordeling
 • Criterium:De mate waarin de informatie:
  • VolledigheidAntwoord geeft op titel en inleiding
  • BetrouwbaarheidCorrect en betrouwbaar is
  • DiepgangDetails en diepgang bevat
  • LeesbaarheidLogisch en overtuigend is gestructureerd
  • TaalgebruikLeesbaar en taaltechnisch correct is
  • DesignGrafisch mooi oogt
Uw
waardering
?
-
Reacties
#
01-01-1970
01:00
De reactie zal worden weergegeven na goedkeuring.
Er zijn nog geen reacties. Wij nodigen u graag uit op dit artikel te reageren.
Reageren
 • Velden met * zijn verplicht.
 • Uw emailadres zal niet openbaar worden gemaakt