• Brett Holman

Coach: Pim Verbeek (Nederland)

Scheidsrechter: Martin Atkinson (Engeland) Toeschouwers:

Hoogtepunten van de wedstrijd

• Om de wedstrijd officieel te openen, maakt “Dutchy” voor aanvang van de wedstrijd het 1e doelpunt.
  • Australië mag de 1e helft de aftrap nemen, en het lijkt erop dat Nederland flink aanvallend gaat spelen.
  • 6e minuut; Huntelaar zet vanuit een mooie aanval de 1-0 op het scorebord.
  • 14e minuut; Australië krijgt een corner, maar gelukkig voor Oranje wordt deze kans niet benut.
  • 15e, 20e + 21e minuut; vrije trappen voor Nederland, allen worden door de keeper van Australië gestopt.
  • 23e minuut; Robin van Persie een vrije trap in de buurt van het strafschopgebied, helaas trapt hij de bal over.
  • 30e minuut; de wedstrijd wordt spannend, Huntelaar neemt de bal aan met nog een man voor zich, maar de grensrechter vlagt voor buitenspel.
  • 33e minuut; Ryan Babel weet de bal over het doel van Australië heen te schieten
  • 34e + 36e minuut; Corners voor Nederland. Rafaël neemt de 1e die wordt weggekopt door Australië, de 2e neemt Huntelaar welke door de keeper wordt gestopt.
  • 37e minuut; Australië komt gevaarlijk dicht bij, maar Maarten weet de bal te stoppen.
  • 44e minuut; Australië breekt door, Maarten snelt zijn goal uit en gaat voor de bal. Helaas haalt hij hiermee ook de tegenstander onderuit en Maarten krijgt een rode kaart wegens het onderuithalen van een doorgebroken speler. Natuurlijk krijgt Australië ook een penalty. Klaas-Jan Huntelaar wordt van het veld gehaald en gewisseld voor de invallende keeper, Henk Timmer. Timmer is amper warmgelopen en moet gelijk het doel in voor een penalty. Het gebeurt zelden dat deze wordt gestopt, en ook Henk moest de bal achter zich uit de netten plukken. Kewell was de maker van de 1-1.
  • De 2e helft begint en Van Persie is gewisseld voor Kuyt. En vanaf het begin probeert Nederland een aantal uitvallen op het doel van Australië. Het lijkt alsof Nederland steeds minder aanvallend voetbal wil gaan spelen. Toch weten de jongens regelmatig richting doel van Australië te gaan, maar veel ballen worden over of naast geschoten.
  • 60e + 62e minuut; Van der Vaart schiet op goal (de 1e vanuit een vrije trap), maar allebei de pogingen worden gered door Schwarzer.
  • 66e minuut; Mark van Bommel geeft een pracht voorzet op Dirk Kuyt, maar voordat Kuyt bij de bal kan, wordt deze onderschept door Australië en weggewerkt. Even daarna verricht Timmer een pracht redding na een schot op goal door Australië.
  • 67e minuut; Australië krijgt vlak bij het strafschopgebied een vrije trap die Nederland goed weet weg te werken.
  • 76e minuut; Australië heeft een pracht kans en die grijpt Kennedy direct aan, met een pracht kopbal weet hij de bal achter Timmer te krijgen, 1-2.
  • Vanaf dat moment begint Nederland, dat gedurende de 2e helft mat speelde, de druk weer op te voeren en de ene kans na de andere doet zich voor rond het doelgebied van Australië. Maar de tegenpartij houdt de achterhoede goed dicht en Nederland verliest de wedstrijd met 1-2.

Van Marwijk had van te voren al aangegeven met deze selectie af te reizen naar Macedonië, op 10-09-08.