Wat is een rebound relatie

Inleiding

We hebben er allemaal wel eens van gehoord: de rebound relatie. Een rebound relatie wordt ook wel een tussenrelatie genoemd. Wanneer een serieuze relatie uit gaat, wordt er gelijk weer een nieuwe relatie begonnen. Degene die gelijk een nieuwe relatie begint, is vaak degene die er het meest moeite mee heeft dat de relatie wordt verbroken. Een rebound relatie kan deze pijn verzachten. Je hebt gelijk een ander om leuke dingen mee te doen en je aandacht op te richten. Vaak voelt een rebound relatie gelijk heel serieus aan. Degene die uit een relatie komt, wilt eigenlijk verder gaan waar de vorige relatie is gebleven. Waaraan herken je een rebound relatie? En hoe kan je een rebound relatie voorkomen? 

Waarom wordt een rebound relatie begonnen?

Wanneer je relatie wordt verbroken is dat natuurlijk nooit leuk. Sommige mensen voelen zich er echt heel erg slecht door. Ze voelen zich eenzaam en het geeft hun zelfvertrouwen een deuk. Vrienden zijn allemaal harstikke aardig, maar het is toch anders. Door een rebound relatie kunnen ze zich (tijdelijk) beter voelen. Waarom wordt een rebound relatie begonnen?

  • Het gemis van de ex partner wordt weg gedrukt.
  • Je hebt het gevoel dat je toch gewild bent.
  • Een teken naar je ex toe dat je makkelijk zonder hem kan.
  • Je voelt je niet meer alleen, het is fijn om iemand te hebben.

Waaraan herken je een rebound relatie?

Voor degene die uit een serieuze relatie komt, kan een rebound relatie best leuk zijn. Het verzacht de ergste pijn van het liefdesverdriet. Maar voor degene die de rebound is, is zo'n relatie veel minder leuk. Je denkt dat het serieus is, maar eigenlijk ben je er alleen om de ander te helpen met zijn of haar vorige relatie te verwerken. Hoe herken je een rebound relatie?

  • Degene met wie je een relatie begint, komt net uit een serieuze relatie. Vaak is de relatie nog maar een paar weken verbroken.
  • Je merkt dat de ander de relatie gelijk heel serieus neemt. In plaats van rustig iets opbouwen, wordt er bijvoorbeeld al aan samenwonen gedacht.
  • De ander heeft het nog best vaak over zijn of haar ex. Alles wat de ex doet of meemaakt is erg belangrijk.

Hoe kan je een rebound relatie voorkomen?

Uiteindelijk kan een rebound relatie pijnlijk zijn voor degene die het tussendoortje is. Wanneer iemand zijn ex partner nog niet helemaal heeft los gelaten, zal een nieuwe relatie maar in heel weinig gevallen werken. Terwijl de één zich honderd procent in de relatie stort, is de ander er met zijn hart niet helemaal bij. Uiteindelijk gaat de rebound relatie over en voelen beide partijen zich rot. Hoe kan je een rebound relatie voorkomen?

  • Wanneer je uit een serieuze relatie komt, kan je het beste de tijd nemen om de relatie te verwerken. Geef jezelf de tijd om verdriet te voelen.
  • Probeer eerst weer een zelfstandig leven op te bouwen. Je hebt geen relatie nodig om gelukkig te zijn, dan kan je ook met jezelf zijn.
  • Wanneer je toe bent aan een nieuwe relatie, bouw deze dan rustig op. Je hoeft niks te overhaasten.

Conclusie

Meestal wordt een rebound relatie geen succes. De rollen zijn niet gelijkmatig verdeeld namelijk. Voor degene die net uit een verbroken relatie komt is een rebound relatie een stukje therapie. Het helpt om over de ex partner heen te komen en is het fijn om iemand te hebben. Maar voor degene die wordt gebruikt kan een rebound relatie pijnlijk zijn. Je stort je helemaal in een relatie, maar je wordt eigenlijk gebruikt door de ander. Uiteindelijk kom je er achter dat de liefde van jouw kant toch groter is. Weet dus hoe je een rebound relatie herkent en ga er niet in mee!