Wat is het relatie hormoon

De menselijke fysiologie

Wil jij leren hoe relaties echt werken? Dan is het handig om de menselijke fysiologie te begrijpen! De menselijke fysiologie heeft namelijk veel leuke kenmerken. Deze kan je ook in de verschillende stadia van relaties en http://www.verkering.nu@@verkering tussen mensen vinden.

Grappig genoeg kan je zo ook wat succesfactoren tegenkomen die niet alleen handig zijn voor een goede relatie, maar ook hoe je van een gewone kennis of bekende een succesvolle relatie kan maken.

Een grappig element hierin is het relatiehormoon. Deze verschilt in de verschillende stadia die je kan vinden de typen relaties die je hebt. Hieronder kan je 3 typen hormonen vinden, die je in de verschillende stadia kan vinden. 

Het stadium van verliefdheid: verliefdheidshormonen!

Verliefdheid is een fase in het aangaan van een relatie waar doorgaans ontzettend veel hormonen vrijkomen. De ene en andere chemische stof word losgelaten op je lijf: je voelt je erg goed!!

Voorbeelden van deze chemische stoffen en hormonen zijn:

  • oxytocine,
  • fenylethylamine,
  • noradrenaline,
  • adrenaline,
  • endorfine,
  • dopamine
  • etc.

Deze stoffen worden doorgaans de verliefdheids-hormonen genoemd en komen los bij romantische gebeurtenissen, zoals samen in bad gaan.

Naast het goede gevoel dat deze stoffen geven, zullen ze je ook oppeppen en meer emotie in je losmaken, dit zal zich uiten in onzekerheid, onhandigheid, stamelen...iedereen kent dit wel.

Het stadium voor verliefdheid: aantrekkingshormonen: feromonen!

De mensheid heeft verschillende middelen gevonden die van invloed zijnt op het aantrekken van diegene die zo graag zou willen tegenkomen. Ze hebben hiervoor veel testen gedaan en daar is uitgekomen dat aantrekkingskracht in eerste instantie hem zit hem in het stofje feromoon.

Wat feromonen precies zijn kan je opzoeken, echter is het meer van belang om te weten hoe je zoveel mogelijk feromonen kan vormen die de ander zal aantrekken.

Waar kan je deze feromonen vinden?

Feromonen zitten in natuurlijk zweet, poep en plas, ze zitten in alle natuurlijke stoffen die je lichaam aanmaakt, het zou me niet verbazen als oorsmeer dit ook feromonen bevat. Echter hebben deze zelf aangemaakte stoffen een erg nare eigenschap: ze stinken van nature of ze gaan stinken na een paar uur! 

Ze zijn effectief als ze vers zijn, bijvoorbeeld is je zweet ouder dan een paar uur, dan zal het juist negatief werk doen..

de betere parfums bevatten feromonen

Feromonen kan je ook vinden in de betere parfums. De reden hiervoor is dat goede kwaliteit feromoon duur is en de hoeveelheid gebruikte feromoon is bepalend voor het effect.

In de wat betere parfums zal men gebruik maken van musk, dit is een stofje wat een feromoon bevat van de muskushert: musk komt uit het kliertje bij de genitaliën van de Muskushert.

Nu is de muskushert redelijk zeldzaam, hij leeft maar in een paar gebieden in de wereld en hij was om deze reden ook bijna uitgestorven. De chemische industrie heeft het stofje eind vorige eeuw weten na te maken en het overgrote deel van de tegenwoordig gebruikte musk is synthetisch.\

Het knuffelhormoon: voor een langdurige relatie

Om je relatie gezond te houden is het erg belangrijk om goed en langdurig te knuffelen. Door te knuffelen maak je het knuffelhormoon oxytocine aan dat hetzelfde effect heeft als de hormonen die je krijgt bij het verliefd zijn. Gelukkig is oxytocine een stuk milder dan de hormonen die vrijkomen bij het verliefd zijn.

Wat feiten over relaties: (bron cbs)

Hier nog maar wat gegevens over relatievorming in Nederland, you're not alone..

  • Jonge generaties gaan later met een partner samenwonen dan oudere generaties, maar niet minder vaak. Ongeveer 95 procent van alle vrouwen woont ooit, al dan niet gehuwd, samen. Relatief veel ongehuwde samenwoners gaan uit elkaar, maar de meesten vinden binnen vier jaar een nieuwe partner.

Relatie-ontbinding in Nederland

  • Een kwart van de vrouwen van rond de vijftig heeft een relatie-ontbinding meegemaakt. Gescheiden vrouwen zonder nieuwe partner zijn relatief vaak kinderloos. Gescheiden vrouwen met een nieuwe partner hebben vaak één kind.
  • Tweede huwelijken lopen bijna twee keer zo vaak op een echtscheiding uit als eerste huwelijken.
  • Volgens de kinderen is ongeveer een derde van de relaties niet goed. Dit aandeel is de laatste decennia opvallend stabiel. De toename van echtscheidingen in de afgelopen decennia is niet veroorzaakt door meer slechte relaties, maar door het feit dat een slechte relatie tegenwoordig sneller tot een echtscheiding leidt.Ruim een kwart van de kinderen heeft na de scheiding geen contact meer met de biologische vader. Voorts vindt een kwart de relatie met de vader slecht.

Kinderen

  • Het twee-kind-gezin is nog steeds het meest populair. Weinig vrouwen hebben een voorkeur voor maar één kind. Vaak blijft het bij één kind door uitstel of door relatie-ontbinding. Ook problemen met de gezondheid of de vruchtbaarheid vrouw spelen een rol. Verder spelen financiële redenen soms een rol.
  • Slechts tien procent van alle paren blijft duurzaam kinderloos samen. Voor de meeste relaties geldt dat er een kind wordt geboren, ondanks http://vruchtbaarheidsproblemen.2link.be@@vruchtbaarheidsproblemen. Ook is het mogelijk dat de relatie kinderloos wordt ontbonden, middels een http://echtscheiding.blogse.nl@@echtscheiding.