Wie is Jesper Strömblad

Inleiding

Voor mensen die bekend zijn in het rock genre, zullen ook vast weten wie Jesper Strömblad is. Voor degenene die hem niet kennen, Jesper is een wereldberoemde gitarist, die al in vele bekende en geprezen bands heeft gespeeld. Van elke van die bands was het muziekgenre metal, en in iedere band speelde hij elektrische gitaar. Als je denkt, "Hé, wat heeft hij een maffe naam!", dat klopt, hij komt uit Zweden.

Van kind tot rockster

Jesper werd geboren in Göteborg, in Zweden, op 28 november 1972. Op zijn vierde begon hij met viool spelen, en meteen werd duidelijk dat hij muzikale aanleg had. Dit deed hij tot hij 12 werd, want op die leeftijd vond hij de viool niet in de categorie van "coole" instrumenten meer vallen. Dus hij begon met gitaar spelen.

Vanaf dat moment is Strömblad actief geweest in de metal wereld. Hij heeft meerdere metal bands opgericht en in speelt momenteel in drie verschillende bands. Eén daarvan, In Flames genaamd, is zijn "main" band. Dat wil zeggen dat hij voornamelijk actief is in In Flames. Jesper is namelijk mede-oprichter van In Flames, en nu het laatst over gebleven originele lid. Hij schrijft de nummers en songteksten.

Verder speelt hij momenteel in All Ends, en Dimension Zero, waar hij samen met een ander lid van In Flames en een ex-lid van In Flames in speelt.

Als laatste heeft hij ook in de volgende bands gespeeld (maar nu dus niet meer)

Hammerfall (Zweeds), Sinergy (Fins, waar ook Alexi Laiho speelt!), Ceremonial Oath (gestopt, is namelijk opgesplitst in Hammerfall en daarna In Flames), en Poltergeist (Zweeds).

Over Jesper Strömblad

Jesper kijkt graag tv, en speelt world of warcraft. Hij heeft een hond, vernoemd naar een wereldberoemd gitaarmerk wat hij bespeelt: Gibson. Verder eet hij graag Zweedse kaasburgers en drinkt bier, whiskey en red bull.

Zijn gear

Jesper speelt op Gibson gitaren, waarvan alleen de Flying V en de Explorer modellen. Hij heeft zelfs zijn eigen "signature series", dat wil zeggen dat Gibson gitaren verkoopt onder zijn naam met zijn handtekening. Verder gebruikt hij Peavey versterkers, Line6 voetpedalen en modelling, dunlop plectrums, en D'Addario snaren. Hieronder zie je de signature gitaren van Jesper Strömblad.