Wie is Susan Boyle

Inleiding

Als je normaal nooit je tranen laat gaan dan is er nu een 47 jarige vrouw genaamd Susan Boyle die dat heel eenvoudig voor elkaar krijgt. Met haar optreden in Britains got Talent 2009 op 11 april 2009 met het nummer I Dreamed a Dream uit de musical Les Miserables was het ongeloof enorm. Niemand maar dan ook niemand verwachte dat deze Susan Boyle zou kunnen zingen. Haar uiterlijk speelde haar parte en de x Factor is en blijft natuurlijk belangrijk, denken ze! Laat je verbazen en de tranen springen je in de ogen. Op dit moment is heel Engeland en de VS in rep en roer. Haar video op youtube werd in een week tijd 33 miljoen keer bekeken.

Wie is Susan Boyle

Susan Boyle is van Schotse afkomst, vrijgezel, nuchter, spontaan, 48 jaar en is naast haar vrijwilligerswerk, huismoeder en woont samen met haar kat "Pebbles". Susan is geboren op 14 juni 1961 en opgegroeid in Blackburn, West Lothian Schotland. Haar vader Patrick Boyle en moeder Bridget Boyle waren Ierse immigranten. Susan is de jongste uit een familie van 4 broers en 6 zussen, waarvan er nog 6 in leven zijn. Haar moeder was 47 jaar toen Susan geboren werd. Haar vader is overleden in 1990 en haar moeder in 2007 met een leeftijd van 91 jaar. Susan heeft geen betaalde baan omdat ze haar moeder op haar ziekbed heeft verzorgd.Helaas is de moeder van Susan 2 jaar geleden gestorven en draagt het nummer I dreamed a Dream aan haar op.

Vanaf haar twaalfde jaar droomde Susan van een carriere als zangeres. Met name haar moeder moedige haar aan om mee te doen met Britains got Talent. Haar moeder was er van overtuigd dat haar dochter zou winnen. En Susan Boyle zegt: "je hebt iemand nodig die in je gelooft". Ook Fred O'Neil haar zangleraar geloofde in Susan en reisde vele audities met haar af.

Wat overkomt Susan Boyle in 2 weken

Binnen 2 weken heeft Susan Engeland, maar ook de Amerikanen, voor zich gewonnen. Ze is te gast bij Larry King, verschijnt binnenkort bij Oprah Winfrey, ondergaat een make over, heeft een man aan de haak geslagen als body guard en ze is op you tube 5 keer meer bekeken dan de Amerikaanse President Obama. Susan wordt inmiddels wereldwijd gepersifleerd: Paul de Leeuw deed haar als Annie de Rooy in zijn programma Mooi! Weer de Leeuw. De Britse voetballer Wayne Rooney deed zijn persiflage op een sportzender en Amerikaan Jay Leno ’was’ Susan in zijn Tonight Show. De filmpjes van de persiflages zijn terug te zien op www.prive.nl

Of Susan Boyle gaat winnen met Britains got Talent 2009? We zullen het zien en aan de VS en Engeland zal het niet liggen. To be continued.

Handige Links

Susan Boyle You Tube Susan bij Larry King