Wie was de eerste president van Amerika

Inleiding

Wie was nou eigenlijk de aller- allereerste president van de United States of America? Barack Obama is inmiddels de vierenveertigste president, en héél lang geleden was er eens een man genaamd George Washington die als eerste als president werd gekozen.

Informatie

George Washington (22 februari 1732 - 14 december 1799) geboren in Virginia en gestorven in Virginia. Tijdens de Amerikaanse onafhankelijdsoorlog was George opperbevelhebber van de koloniën. Later werd hij ook verkozen tot eerste president van de USA.

Maar voordat hij opperbevelhebber was en iets in de richting van het leger was George Washington een doodnormale boer in Virginia. Hij woonde met zijn vader op de grote boerderij die Mount Vernon heette. Washington begon zijn carriëre in het leger toen hij boodschapper was tijdens de Franse en Indiaanse oorlog, maar toen er geen werk meer was ging hij toch maar weer terug naar zijn boerderij, terug naar zijn vader. In 1759 trouwde George Washington met Martha Custis Washington, samen kregen ze geen kinderen.

Washington wilde de dertien kolonieën onafhankelijk maken en streed daarvoor, waarbij uiteindelijk de britten zich over gaven en Washington dus de strijd had gewonnen

Het leuke is dat je nu nog steeds overal dingen zijn die naar deze grote man zijn vernoemd (bijvoorbeeld Washington (staat), Washington DC). Hij is nog steeds te zien op het briefje van 1$ (dollar), en het Amerikaanse kwartje. Toen Washington en zijn vrouw waren gestorven werden alle slaven in hun bezit vrijgelaten

Links