Haartrends zomer 2011

Haartrends zomer 2011

Er zijn al een paar nieuwe haartrends voor zomer 2011 bekend. Binnenkort komen er nog meer trends, maar de eerste zijn al bekend.

Haartrends voor vrouwen

De kapsels moeten zo vrouwelijk mogelijk. De mannelijke inslag van winter 2010/2011 zet niet door als trend. Het moet een elegant kapsel zijn die je persoonlijkheid uitstraalt. Een gezond kapsel is erg belangrijk. Het moet er verzorgd en glanzend uitzien.

Halflang haar, bobkapsels, pony’s en lokken

Je ziet steeds meer halflang haar op de catwalk. Bobkapsels blijven nog steeds in. De faux-bob zoals afgelopen winter, maar ook steile kapsels met een pony en haar met grove lagen en veel volume. Het kan eigenlijk allemaal in de zomer van 2011. Bij de korte kapsels zie je juist strakke lijnen en geen grove lagen. Een lok of pony mag je net zo knippen als je zelf wilt. Als het kapsel in zijn geheel maar vrouwelijk is, dan is vrijwel alles goed.

Vrouwelijk: golvend haar in bruin-, koper- en goudtinten

Golvend, halflang tot lang haar met veel volume. Lang haar dat er ongekamd, maar toch verzorgd uitziet. Alsof je niets aan je kapsel gedaan hebt (terwijl je toch minstens 10 minuten voor de spiegel hebt gestaan). De kleurentinten bruin, koper en goud stralen kracht uit en geven je toch een elegante look.

Opgestoken haar: knot of staart

Een nonchalante of strakke knot, het kan nog steeds. De enige voorwaarde is dat het wel laag op je hoofd vastgemaakt moet worden. Een middenscheiding met aan de zijkant gladgestreken haar naar achteren in een staart of knot. Op de catwalk van Chanel zag je nogal een aparte trend. Een zwarte streep over de middenscheiding. Dit kan met eyeliner gedaan worden. Of deze trend ook doorzet, zullen we gaan zien in de zomer.

Haartrends voor mannen

Bij de mannen is er duidelijk een nieuwe trend aanwezig. Haar dat uit het gezicht wordt gedragen of opzij gekamd is.

Haar uit het gezicht gedragen, lange lokken en pony’s

Het haar wordt uit het gezicht gedragen, nog steeds zijn de lange lokken en pony’s de trend bij de mannen, maar het hangt niet meer zo erg in het gezicht. De lange lokken worden naar achteren gekamd en de pony’s zijn warrig. Opzij gekamd haar maakt een nette indruk.

Kort haar

Het haar in de nek en boven de oren moet zo kort mogelijk. Het haar bovenop het hoofd mag dan wat langer blijven. Je kunt het haar dan naar achteren kammen of juist een warrige look geven met gel. De gel moet wel een beetje een matterend effect hebben. Glimmend haar kan niet meer.

Natuurlijk stijlvol

De kapsels moeten natuurlijk en stijlvol zijn. Je kunt een warrige look creëren, maar je haar moet er nog steeds supergezond en stijlvol uitzien. Laagjes mogen niet teveel opvallen, het moet mooi in elkaar overlopen zonder dat het opvalt. De laagjes zorgen dan wel voor extra volume, maar je kunt ze zelf nauwelijks zien.

Conclusie

Voor de vrouwen is halflang haar, bobkapsels, pony’s en lokken de nieuwe trend. Alles mag. Ook de knot en staart blijven in. Bij de mannen wordt het haar voornamelijk uit het gezicht gedragen en zie je veel naar achteren gekamde lange lokken. Een warrig look kan, mits het er goed verzorgd uitziet. Het moet eruitzien alsof je er niets aan hebt gedaan, dus niet teveel gel en wax gebruiken.

Misschien ook interessant?

Modetrends zomer 2011


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden