Hoe helpt een budgetcoach bij problemen met geld verdienen en geld besparen
Steeds meer gezinnen raken in de financiële problemen. Een budgetcoach kan u helpen met uw financiële huishouding. De oorzaak hoeft niet altijd in ‘de krediet crisis’ te liggen. De krediet crisis brengt vele financiële problemen wel duidelijk aan het licht. De oorzaak van financiële problemen is het feit dat vele mensen meer geld uitgeven dan ze hebben. En daarvan is niet iedereen zich bewust. Het is ook mogelijk dat bepaalde bronnen van inkomen niet worden benut. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u recht op subsidies of kortingen, waarvan u het bestaan niet weet.
Een budgetcoach helpt u om uw financiën inzichtelijk te maken. De budget coach helpt u ook met tips om uw financiën in de toekomst op orde te houden. Hieronder staan zeven nuttige tips.
Inzicht in uw inkomen
Weet u precies hoeveel u verdient? De meeste mensen zullen zeggen : ja, natuurlijk. Toch kan een financieel adviseur u helpen om meer geld over te houden uit uw huidige inkomen. Hoe? Er zijn vele subsidies, fiscale toeslagen en belasting-teruggave mogelijkheden, waarvan u wellicht het bestaan niet weet.
Tip 1: De zorgtoeslag
Denk bijvoorbeeld aan de zorgtoeslag. Deze toeslag krijgt u als u een bepaald minimum inkomen niet haalt. U hoeft slechts een kort briefje naar de fiscus te sturen voor de aanvraag van uw zorgtoeslag.
Uw inkomen kan opgebouwd zijn uit de volgende componenten:
- Salaris
- Vakantiegeld
- Reiskostenvergoeding
- Onkostenvergoeding
- Pensioen
- Uitkering
- Kinderbijslag
- Alimentatie
Tip 2: Het bruto salaris kan je niet uitgeven
Het vermelde bedrag bij salaris is vaak het (hoge) bruto bedrag dat u weliswaar verdient, maar dat u niet ontvangt. Het geld dat u op uw bankrekening ontvangt wordt het netto inkomen genoemd.
Tip 3: Onkosten vergoeding als onderdeel van inkomen
De budgetcoach zal u vragen om samen uw salarisstrook te analyseren. Indien er geen onkostenvergoeding op uw loonstrook staat vermeld, kan u daarom vragen bij uw werkgever. Uw financiële coach kan daarom adviseren een eerst volgende salarisverhoging niet op te laten nemen als Salaris, maar als onkostenvergoeding. Het voordeel voor u is dat geen inkomsten belasting betaalt over de salarisverhoging.
Tip 4: uw werkgever bespaart werkgeverslasten
Mocht uw baas niet willen mee werken aan uw onkosten vergoeding, vertel dan dat uw baas er daadwerkelijk geld mee spaart. De werkgever bespaart namelijk de werkgevers lasten over de salarisverhoging die als onkostenvergoeding wordt uitgekeerd.
Inzicht in uw vaste lasten
Weet u hoe hoog uw vaste maandelijkse lasten zijn? Denk daarbij aan:
- Huur van uw huurwoning:
- Huur voor opslagbox of garagebox:
-
http://kredietengeldlenen.webgidsje.nl@@Rentelasten van uw koopwoning:
- Aflossing hypotheek:
- Gas:
- Water:
- Licht:
- Contributies en abonnementen:
Tip 5: Zeg minimaal de helft van uw abonnementen op
Uw budgetcoach zal samen met u zeer kritisch uw vaste lasten analyseren. Neem bijvoorbeeld de abonnementen. Kan u er enkele missen, zoals de krant? U kan immers ook gratis nieuws vergaren door tv te kijken of radio te luisteren.
Tip 6: Wees kritisch over uw huishoudgeld
De budgetcoach zal u vragen alle kassabonnen van elke aankoop te bewaren. Deze moet u regelmatig overzichtelijk presenteren. De budgetcoach zal u vragen welke uitgaven echt noodzakelijk zijn geweest en welke uitgaven niet echt noodzakelijk waren. Op deze wijze krijgt u goed inzicht in uw eigen gewoonten en patronen in het uitgeven van uw geld.
Tip 7: Uw budgetcoach helpt u verder
Een budgetcoach helpt u niet alleen op financieel vlak, zoals met
Koop energie zuinige woning
Wist u dat een goed geisoleerde woning u maandelijks veel geld kan besparen? Kijk eens bij nieuwbouwprojecten bij u in de buurt, zoals:
-
http://www.resultaatmakelaarstwente.nl/nieuwbouw-hengelo@@nieuwbouw Hengelo - Nieuwbouw Amsterdam
- Nieuwbouw Emmen
- Nieuwbouw Meppel