Hoe krijg je mooie voeten

Mooie voeten

Je voeten houden je in balans, ze dragen je de hele dag. Een goede verzorging is nodig voor mooie, jeugdige en gezonde voeten. Met name in de zomer zijn vrouwen vaak bereid om meer tijd te besteden aan de verzorging van de voeten. Met onderstaande tips krijg je zachte, mooie voeten in een mum van tijd.

 

Tips voor mooie voeten

Voetenbad

Een voetenbad is heerlijk. Probeer er minstens 1 per week te nemen, bijvoorbeeld met een scheutje olijfolie of amandelolie erbij. Lekker voor als je droge voeten hebt. Etherische lavendelolie vermindert spanning en vermoeidheid. Een pepermuntaftreksel werkt ook zeer verzachtend voor vermoeide voeten. Pepermunt werkt bovendien licht ontsmettend en heeft bacteriedodende eigenschappen. Zeezout is ook fijjn, daarmee kan je achteraf je voeten mee scrubben om ze nog zachter te krijgen.

Vermoeide voeten

Voeg aan een teil warm water de volgende ingrediënten toe: een handje zeezout, 5 druppels kruidnagelolie, 1 theelepel van je favoriete olie. Laat je voeten lekker lang in het water weken (totdat het water bijna koud is).

Koude voeten

Meng een flinke eetlepel mosterdpoeder en een theelepel water tot een papje. Los dat papje op in een teiltje met heet water. Laat je voeten hier een kwartiertje van genieten.

Wintertenen

Meng een eetlepel melk, een druppel etherische kamilleolie, een druppel etherische lavendelolie en een druppel sandelhoutolie met warm water. Dit werkt verwarmend en ontspannend en voorkomt wintertenen. Droog je voeten goed af na dit voetenbad en duw de nagelriemen voorzichtig terug. Eelt kun je verwijderen met een pluimsteen. Dikkere eeltplekken zijn niet in één keer weg.

Rassoulmasker

Rassoul is ook erg goed voor je voeten. maak een pasta door rassoul met water aan te leggen. Roer tot het een egaal papje is geworden. Smeer je voeten ermee in en laat het masker een kwartier zitten. De huis van je voeten is daarna heerlijk zacht. Eelt is hierna erg gemakkelijk te verwijderen met een pluimsteen.

Kikkererwtenmeel

Vrouwen uit India staan bekend om hun gladde en gepolijste huid. Ze gebruiken daarvoor kokosmelk en kikkererwtenmeel: meng 3 theelepels kokosmelk met een eetlepel kikkererwtenmeel. Breng het papje aan op de hielen. Laat het 15 minuten inwerken en spoel het af. Je hielen zijn nu mooi zacht.

Papaja peeling

Als de zolen van je voeten erg hard zijn en vol eelt zitten, kun je ook deze zelfgemaakte peeling eens proebren. Pureer het vruchtvlees van 1 papaja en meng dit met 4 eetlepels kokosolie. Smeer dit mengsel vooral op de harde plekken. laat het 15 minuten intrekken en spoel het af met warm water. Vervolgens kan je de eelt makkelijk afwrijven met een pluimsteen. Spoel je voeten af en smeer ze in met een vette crème.

Caribische koffiescrub

De Caribische koffiescrub is zeer snel en eenvoudig te maken. Maak een mengsel van fijngemalen koffie en pluimsteen. Leg het aan met water. Maak je voeten nat met warm water en scrub ze met de Caribische koffiescrub. Spoel de scrub af met koud water.

Verkoelende spray

Bij hete dagen is een verkoelende voetenspray wel érg handig! meng, als het kan in een verstuiver, 2 theelepels citroensap, 2 eetlepels wodka, 2 eetlepels water, 3 druppels etgerische citroenolie, en 3 druppels teatreeolie. heerlijk verfrissend met een aangename geur.

Voetenmasker van komkommer en munt

Na een warme dag is dit verfrissende en verzachtende voetenmasker heerlijk. Doe in een blender: 1 kleine komkommer in stukken, 2 eetlepels verse munt, 1 eetlepel porseleinaarde en 6 eetlepels yoghurt. (2 druppels etherische muntolie maakt het nog wat frisser). Mix alles en breng het mengsel aan op de voeten en laat het opdrogen. Spoel het mengesel af met koud water. Een ideale oppepper voor vermoeide en verhitte voeten!

Verkwikkende voetmassage en scrub

Meng het sap van een citroen met 2 eetlepels olijfolie en 2 theelepels zeezout en masseer je voeten ermee. Goed voor een zachte, soepele huid en perfect schone nagels. Masseer de voetzool met de duimen. Maak draaiende bewegingen van de buitenkant naar de binnenaknt. doe de rest van de voet met de vingertoppen, in opwaartse bewegingen.

Tips

  • Iedere avond je voeten insmeren met een crème, voordat je in bed gaat, is heerlijk voor je voeten. Het helpt bovendien erg goed ter voorkoming van kloven.