Derek Ogilvie het Medium

Inleiding

Derek Ogilvie, ook wel bekend als de babyfluisteraar. Tegenwoordig heeft hij ook een nieuwe programma genaamd de Ghostwhisperer. Hierin kun je zien hoe derek zijn gasten in contact brengt met overleden dierbaren.

Derek Ogilvie is geboren op 21-02-1965 te Paisley Schotland als jongste van 2 kinderen, hij heeft nog een zus genaamd Elaine.

Kindertijd

Al heel Vroeg in zijn leven ondervond Derek dat hij anders was dan andere kinderen, hij kon namelijk dingen zien die anderen niet konden. Toen hij ongeveer 9 a 10 jaar oud was ondekte hij zijn zesde zintuig, alleen kon hij toen nog niet zo heel erg goed plaatsen wat hij er mee kon doen. Op een gegeven moment overleed Derek zijn buurman en Derek begon een aanwezigheid rondom zich te voelen. En opeens realiseerde hij zich wat het nu was hij hij kon overleden personen zien!

Omstreeks 1976 gebeurde er weer iets in Derek zijn kindertijd. Hij voelde opeens veel meer energie en kon voor de eerste keer pijn voelen van andere mensen, Derek voelde totaal geen angst voor de plotselinge verandering en accepteerde het alsof het de normaalste zaak van de wereld was. De volgende 20 jaar heeft hij er geen aandacht aangeschonken. Derek groeide uiteindelijk uit tot een succesvolle zakenman en bezat verschillende bars en clubs. Ergens in het jaar 1999 kwam er een einde aan zijn succes als zakenman, hij had een slechte investering gedaan in een club en raakte daardoor failliet.

Radio en Televisie

Niet zolang naardat Derek failliet gegaan was kreeg hij een bezoekje van zijn overleden oma, zij vertede hem dat hij een goed moest gaan nadenken wat hij met zijn gaven kon doen. En hoe moest proberen een eigen programma te krijgen. Hierop belde hij met het radiostation Scott Fm, hij kreeg een baan bij het zusterstation Qfm. Het radioprogramma genaamd Pshychic Sunday werd een groot succes en werd daardoor een plaatselijke beroemdheid. En hiermee kwam er ook een stroom met aanvragen van readings, bij één van deze readings kreeg Derek onverwachts de kans om een paar keer op te treden in de Paisley Arts Centre. De shows waren zo'n groot succes dat binnen een zeer korte tijd alles al was uitverkocht, en Derek kreeg de aanbod om extra shows te gaan doen, en hij graap deze kan met beide handen aan. In die komende jaren volgden er nog meer shows voor hem. Derek krijgt ook de kans op een wekelijks collum te gaan schrijven voor de zogeheten Paisley Daily Express.Jammer genoeg moest hij zijn baantje bij de radio opgegeven door bezuinigingen.

In 2003 stuurde Derek videobanden naar televisiezenders, op een gegeven moment kreeg hij een telefoontje van een productiemaatschappij die wel iets in hem zag. Ze hadden plannen voor een nieuwe televisieprogramma Scream Team van de omroep Living TV. Ze waren erg onder de indruk van Derek en werd meteen aangenomen, ondertussen deed Derek ook nog de theatershows en zijn wekelijkse collum.

De babyfluisteraar

Wij Nederlanders kennen Derek natuurlijk als de Babyfluisteraar maar hoe is hij er nu eigenlijk achter gekomen dat hij met kinderen kan 'praten'? Derek komt er per puur toeval achter dat hij nog een gave bezit als babyfluisteraar, tijdens een privereading bij een vrouw thuis, krijgt hij opeens sterke paranormale energie door van haar kind die ook in de kamer aanwezig is. Hij kreeg beelden door die door het kindje naar hem gestuurd werden, deze beelden waren makkelijker voor hem te plaatsen dan de boodschappen die Derek doorkreeg van de Geestenwereld.

Zijn carriere als babyfluisteraar groeide met de tijd, en Derek werd steeds meer gevraagd door moeders om hun te helpen met hun kind. Hierdoor kreeg hij aandacht van de pers een krant in het plaatsje Dumbarton schreef een artikel over Derek als Babyfluisteraar. Deze publiciteit leide er tot toe dat hij aandacht kreeg van de krant de Schotse Sun en deze wijde een artikel aan Derek. Naar aanleiding daarvan kreeg Derek weer aandacht uit de televisiewereld in Oktober 2004 krijgt Derek voor 2 jaar een televisieserie bij Channel Five genaamd The Baby Mind Reader. Uiteindelijk schreef Derek een boek The Baby Mind Reader.