Waarom Backlinks Plaatsen

Het Belang van Backlinks

In dit artikel wil ik graag een toelichting geven over het belang van Backlinks.

Ongetwijfeld heb je al van backlinks gehoord en hoogstwaarschijnlijk bracht een zoekopdracht je hiervoor naar dit artikel.

Backlinks zijn een onderdeel van SEO Optimisation oftewel Search Engine Optimalisatie.

Vindbaarheid van je website

Als je een website hebt dan wil je maar één ding: bezoekers. Véél bezoekers. Om die bezoekers naar je website te krijgen zal je site aan een aantal voorwaarden moeten voldoen.

  • De naam van je website
  • De titel van je website
  • De content van je website

Waar het op neer komt is, dat je je hoofdonderwerp terug laat komen in de drie elementen hierboven.

Voorbeeld:

Ik onderhoud een aantal blogs over internet marketing en affiliate marketing Op die blogs schrijf ik reviews (beoordelingen) over online trainings die worden aangeboden.

Als ik schrijf over bijvoorbeeld "Jan Janssen Affiliate Marketing Training" dan zal mijn website (blog) waarschijnlijk de volgende naam krijgen: janjanssen.affiliatemarketing.blobspot.com (fictieve naam) In de titel zal dus ook die benaming staan: "Jan Jannsen Affiliate Marketing Training en in de content zelf zal ik deze woord-combinatie geregeld laten terugkeren. Op die wijze ziet google een samenhang tussen naam, titel en inhoud hetgeen mijn blog voor google interessanter wordt.

Daarnaast is het van belang dat je geregeld artikelen schrijft over jouw onderwerp. De stelling "content is king" gaat hier in alle gevallen op. dit betekent niet dat je dagelijks maar iets moet verzinnen. Als je bij wijze van spreken per maand een paar waardevolle artikelen weet te schrijven, dan ben je al een heel eind.

En die backlinks?

Backlinks zijn een extra middel voor jou om ervoor te zorgen dat google jouw site nog belangrijker gaat vinden.

Eerst en vooral: Wat zijn backlinks? Heel eenvoudig: dat zijn verwijzingen naar jouw site op andere sites. Met andere woorden: iedere keer als iemand op zijn/haar website verwijst naar jouw site zal google dit waarderen waardoor je hogerop komt in de ranking (volgorde zoekresultaten).

Hoe meer backlinks jouw site krijgt hoe beter dat is. Echter: er is één heel belangrijk aspect bij backlinks. Plaats nooit een backlink naar jouw site op een site die helemaal niets met jouw onderwerp te maken heeft. Google indexeeert websites en zal ook op een slimme wijze, via relevante zoekwoorden op die andere site nagaan in hoeverre jouw site en die site over hetzelfde gaan.

Wat je wil zijn kwaliteits-backlinks. Dat wil zeggen dus, verwijzingen naar jouw website, die bijvoorbeeld over paarden gaat, op sites die ook over paarden gaan.

Hoe krijg ik backlinks?

Dat lijkt heel moeilijk, maar er zijn een aantal heel eenvoudige methoden voor.

Eén methode is bijvoorbeeld lid worden van een relevant forum dat over jouw onderwerp gaat. Let op: je mag daar niet je link gaan spammen natuurlijk, maar de meeste fora staan een verwijzing in de handtekening toe.

Een andere heel efficiente wijze om backlinks te krijgen is het zoeken naar artikelen over jouw onderwerp op blogs. Blogs? Ja! Blogs! Op blogs is het meestal zo, dat de beheerder je toestaat om reacties te schrijven op artikelen die op het blog staan.

in de meeste gevallen is er een invulveld bij het reactie-formulier waar je een website kan opgeven. Daar vul je dan jouw website in en je reageert vervolgens op het artikel dat je net op het blog hebt gelezen. Wees in je reactie echter altijd informatief. Laat een reactie ook echt een reactie zijn met inhoud en laat je nier verleiden om in je reactie te gaan schrijven zoiets van : "Leuk artikel, bezoek nu MIJN website of zo". Neen, één verwijzing naar jouw site via het formulier is voldoende.

TIP

Probeer elke week een 3 tot 5 tal blogs te vinden waarop je kan reageren met jouw link. Op den duur zal jouw link her en der verspreid zijn en zal je merken dat jouw site sneller gevonden wordt omdat google continu doorgaat met het indexeren.

Tot slot

Overdrijf backlinking niet. Probeer nooit een paar honderd backlinks per week te genereren want google houd met zo'n onnatuurlijk proces rekening en zal dat waarschijnlijk als een vorm van spam zien. Een maatregel kan dan zijn dat jouw site juist (tijdelijk) op een zwarte lijst terecht komt. Dat is het allerlaatste dat je wil.

Backlinking is een onderdeel dat niet vergeten mag worden als het gaat om site-promotie. Het is eenvoudig en doeltreffend mits goed toegepast.

Verwijzing

Dit artikel is geschreven door Jan F.L. Ceulemans. Voor meer informatie over dit en andere SEO gerelateerde zaken kan je altijd mijn website bezoeken en je inschrijven op de nieuwsbrief.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden