Lady Gaga, Nieuwe Queen of Pop!

GaGa

De nieuwe Queen of Pop wordt ze (hoogst waarschijnlijk) niet, maar veel hits heeft ze tegenwoordig wel. Wel is een van haar bijnamen Princess of Pop, wat ook een grote titel is natuurlijk. Daarom een artikel over Lady GaGa, een van de beste artiesten van 2009 zeggen velen...

Informatie

Niet veel mensen weten GaGa's echte naam, ik zelf ook niet voordat ik het ging opzoeken. Ik kwam verder met de volgende informatie. Stefani Joanne Angelina Germanotta (doe maar duur!) is de echte naam van GaGa. Wat ook knap is, is dat ze zingt, haar eigen liedjes schrijft, eigen kleding ontwerpt én haar videoclips zelf ontwerpt. De meeste artiesten huren hier tientallen mensen voor in, maar Stefani roggelt het allemaal wel zelf. Met het liedje 'Just Dance' werd GaGa genomineerd voor een Grammy-Award in 2008. Elke artiest heeft een eigen stijl, de stijl van Lady GaGa wordt vaak gezien als electropop, wat heel populair was in de jaren '90.

Lady GaGa schreef, voordat ze zelf was ontdekt, songteksten voor onder andere The PussyCat Dolls en Britney Spears. Op 28 mei 2009 gaf Lady Gaga -wat al een tijdje vermoed werd- toe dat ze biseksueel is. Ze zegt wel dat ze erg gelukkig is met haar huidige vriend Speedy, die ze heeft ontmoet op de set voor het liedje LoveGame.

Lady GaGa heeft 2 awards gewonnen: MuchMusic Video Award for Best International Artist Video met PokerFacen, en Teen Choice Award for Choice Music: Hook Up met Just Dance. Lady Gaga werd 20 keer genomineerd, waarvan we van 11 al de uitslag weten. De overige elf moeten nog komen.

Biografie van Stefani

Stefani werd geboren in Manhatten, 1986. Met muziek is ze als op vierjarige leeftijd begonnen, ze begon (Dus toen ze vier was) al met pianospelen. Haar eerste grote optreden deed ze op dertienjarige leeftijd, en toen ze twintig jaar oud was werd ze aangenomen bij Interscope records (50 Cent, Fergie, Esmee Denters, Guns 'n Roses, Tokio Hotel, U2, The Police enz.)Tot nu heeft Lady GaGa 4 singles gepubliceerd, 3 uit 2009 en één uit 2008. Alle vier de singles stonden binnen de top 7 van Nederland en ook alle vier in de top 50 van de Vlaamse Ultratop 50. Het enige album dat GaGa heeft gemaakt, is 'The Fame' met als leadsong 'Just Dance'

Alle Singles in de Top 40

Als eerst kwam 'Just Dance uit' in zeven landen werd dit nummer een nummer 1 hit. 'Just Dance' werd pas in begin 2009 een hit in de meeste landen (waaronder ook Nederland) omdat het toen pas de Airplay kreeg.

Als tweede heb je PokerFace, ook in 2008 (september) wat in de Nederlandse top 40 maar liefst 8 weken op nummer 1 stond. Opmerkelijk is dat dit nummer pas in maart in de top 40 binnenkwam. PokerFace had in 20 landen een nummer 1 notering. Verdiende een Platina

Op 23 mei kwam LoveGame uit, de hoogste positie in de top 40 was nummer 5 en stond er 10 weken in.

En last but not least, kwam op 18 juli Paparazzi uit. In de top 40 is tot nu toe de hoogste positie nummer 6, en staat er nu 5 weken in, en staat er nog steeds in.