Wie is Rihanna

Biografie

Rihanna, oftewel "Robyn Rihanna Fenty" is een hedendaagse, erg bekende popartieste met een muikale invloed van R&B en Dancehall. Ze heeft de afgelopen jaren vele hits gehad zoals "SOS", "Unfaithful" en voornamelijk het liedje "Umbrella".

Rihanna werd geboren in Saint Michael, in de Barbados, 20 Februari 1988. Ze werd bekend toen ze in 2004 een talentenjacht won en vervolgens werd voorgesteld aan de producer Evan Rogers. Hierna werd ze voorgesteld aan Jay-Z, waar ze auditie mocht doen. Uiteindelijk heeft ze door Jay-Z een platencontract gekregen en is ze erg beroemd geworden.

Albums

Haar allereerste album, "Music of the sun" (2005-2006), bevatte liedjes zoals "Pon de Replay" en "If it's loving that you want". "Pon de Replay" werd een wereldwijd succes en elke tiener tegenwoordig zal het liedje dan ook kennen.

Haar tweede album, "A girl like me", (2006-2007) bevatte het liedje "SOS", wat gelijk na "Pon de Replay" ook een daverend succes werd. Rihanna had toendertijd nog een Good Girl image, waar ze later vanaf wilde.

Dit blijkt dan ook met haar derde album, "Good girl gone bad" (2007-2008). Rihanna zei genoeg te hebben van haar Producer en de "act" die ze moest opvoeren van het onschuldige meisje. Ze knipte haar haar kort en kwam ineens veel sexier uit de hoek met haar - tot nu toe - meest bekende liedje "Umbrella". Dit was een heel andere kant van Rihanna en dit liedje heeft dan ook 7 weken op nummer 1 gestaan op www.billboard.com.

Haar allerlaatste album heet "Rated R" (2009-2010). Hierop staat o.a. het liedje "Russian Roulette".

Chris Brown

Rihanna heeft een tijd lang een relatie gehad met de zanger Chris Brown. Op 9 Februari 2008, toen Rihanna eigenlijk moest optreden voor de Grammy Awards, werd voor de wereld duidelijk dat Chris alles behalve perfect was. Er kwam een foto op internet van een toegetakelde Rihanna, wat uiteindelijk Chris' schuld bleek te zijn. Rihanna was er ernstig aan toe en Chris Brown was gearresteerd. De relatie is dan ook al meer dan twee jaar voorbij.

Samenwerking

Rihanna heeft een aantal liedjes samengedaan met andere artiesten. Hier zijn haar meest bekende liedjes met andere artiesten:

Umbrella - ft. Jay-Z Hate that I love you - ft. Ne-Yo If I never see your face again - ft. Maroon 5 Run this Town- ft. Jay-Z & Kanye West Love the way you lie - ft. Eminem

Haar laatste liedje, Love the way you lie, ft. Eminem is nog vrij nieuw en de Clip daarvan is net uit. Ook dit liedje belooft weer een enorme hit te worden en staat al weken op nummer 1 op Billboard.

Videoclips

Rihanna heeft vele videoclips op Youtube staan. Al haar videoclips verschillen net als al haar liedjes.

Grappige weetjes

  • Op de Barbados is 21 Februari nationale "Rihanna day": Een dag waarop Rihanna elk jaar weer vereerd wordt.
  • Rihanna heeft in de film "Bring it on: All or nothing" gespeeld.
  • Naast zingen is Rihanna ook een model.
  • Haar buren op de Barbados hebben Rihanna vaak verteld om op te houden met zingen, omdat ze zich aan haar irriteerden. Blijkbaar hebben ze de nu zo bekende superster een beetje onderschat.