Film over Michael Jackson

Inleiding

Komt er een film over  Michael Jackson? Concertorganisator AEG live en filmstudio Colombia hebben interesse om een film uit te brengen over Michael Jackson. Het is een van de vele initiatieven die worden genomen om The King of Pop te eren.De film zal worden uitgegeven in Oktober en zal "This is it" gaan heten.

De "This is it" Film over Michael Jackson

Intussen is het initiatief goedgekeurd door de rechter in Californie: Concertorganisator AEG live en filmstudio Colombia hebben groen licht gekregen voor een bioscoopfilm over de overleden Michael Jackson. De film bevat onder meer videomateriaal van de laatste repetities van Jackson voor zijn nieuwe reeks concerten, kort voor de dood van de popster op 25 juni. De film zou eind Oktober moeten gaan draaien in de Amerikaanse bioscopen. De productiekosten voor de film worden geschat op ongeveer 42 miljoen euro. Regisseur is Kenny Ortega, die ook de leiding had over de geplande comebackconcerten van Michael Jackson in de O2 Arena in Londen. Ruim een miljoen tickets werden verkocht voor de vijftig concerten. Op verkoopsites als eBay werden kaarten aangeboden voor meer dan 8000 euro.Op 23 juni 2009 kwamen er nog extra kaarten beschikbaar voor de vijftig concerten.

Ticketverkoop voor de "This is it" film

De Ticketverkoop voor de Jackson-film "This Is It" is begonnen. De ticket verkoop voor de film is al een maand voor de premiere van de film begonnen, overal ter wereld. Omdat de "This is it" film slechts twee weken zal lopen, wordt een stormloop verwacht.

De film is gebaseerd op meer dan honderd uur aan opnames van repetities van de zanger voor de geplande concertreeks in Londen. Randy Philips, CEO van AEG heeft aan Time verteld dat er al $15 miljoen aan de film is uitgeven. De totale kosten voor de film worden geraamd op €42 mijoen volgens Kenny Ortega, regisseur van de concerten en nu ook van de film. Het hoogtepunt zal drie nummers in 3D zijn. Het zal Michael Jackson's laatste masterpiece worden.

De première in Los Angeles in de Verenigde Staten staat gepland voor de avond van 27 oktober. In Londen is het dan 28 oktober, als de film wordt vertoond. Sony Pictures heeft nog niet alle namen van de premièresteden bekendgemaakt, maar het zou naast Los Angeles en Londen onder meer om New York, Berlijn, Seoul en Rio de Janeiro gaan (kortom, bijna alle wereldsteden). of de film ook in Premiere gaat in Amsterdam is nog niet zeker.

Over Michael Jackson

 Michael Joseph Jackson (Gary (Indiana), 29 augustus 1958) is een Amerikaanse popzanger. Hij geldt als een van de meest succesvolle artiesten van de 20e eeuw, zo niet de succesvolste. Michael Jackson onderscheidt zich door zijn herkenbare castraatachtige zangstem, zijn typische dansbewegingen en zijn grote muzikale diversiteit. Op 25 Juni 2009 is Michael Jackson overleden. Hij werd 50 jaar oud. De muziek van Michael Jackson is te downloaden bij de iTunes store. Meer over Michael Jackson is te vinden in het artikel Wie is Michael Jackson?

Links