Wie is Ben Saunders

The Voice Of Holland

Ben Saunders was tot voor kort een naam die niemand kende. Maar toen kwam The Voice Of Holland, een talentenjacht waarbij ze op zoek gaan naar ‘de stem van Nederland’. Veel mensen hadden genoeg van alle talentenjachten, maar bij deze show bleken uitzonderlijke zangtalenten te zitten en The Voice Of Holland werd tijdens de eerste uitzending 1.671.000 keer bekeken en stond daarmee op de eerste plek die avond.

De meest besproken deelnemer werd al snel Ben Saunders. Bij zijn auditie werd al na één seconde gedrukt door Van Velzen, Nick & Simon en Angela Groothuizen. Jeroen van der Boom drukte niet omdat hij naar eigen zeggen al teveel jongens in zijn groep had, Simon liep vol verbazing naar hem toe en drukte zelf op Jeroen’s knop.

De auditie van Ben Saunders werd een Youtube-hit en in één klap was hij een bekende Nederlander. Door de mooie stem van Ben hebben de juryleden op de knop gedrukt, maar toen ze hem zagen, waren ze helemaal enthousiast. Ben heeft namelijk een opvallend uiterlijk; hij zit vol tattoos, heeft een tunnel in zijn linkeroor, heeft gouden tanden en is kaal (bij zijn auditie had hij een pet op). De juryleden zien de deelnemers niet, ze zitten met de rug naar hen toe, maar als ze op de knop drukken draait hun stoel om en door types als Ben worden ze zeker verrast.

Na de auditie kwam de battle, waar hij ook doorging, al was zijn coach Van Velzen niet helemaal tevreden. In de eerste liveshow zong Ben ‘I’m in love with a girl’ van Gavin DeGraw. Met dit optreden kwam hij in de top 10 in iTunes. In zijn tweede liveoptreden in TVOH zong hij ‘If you don’t know me by now’ van Simply Red. Hiermee bereikte hij de eerste positie in de iTunes Top 100.

De 3e liveshow heeft Ben wederom overleefd. Hij zong 'When a men loves a woman'. Op het eind trok hij een blond meisje uit het publiek om haar vervolgens te zoenen. Dit vond Maaike, waarmee Ben sinds een paar weken geen relatie meer mee heeft, helemaal niet leuk. Ze schreef dit op twitter: "Echt, @tattooben je bent de grootste fukkin hond die er is... Karma baby...". Niet veel later twitterde ze er nog even op los: "Altijd zeggen dat je niet zo bent als die andere mannen... Dude You r fukkin Worse!!! #cheatingfukinliar @tattooben"

De media dook er vol bovenop. Het gerucht ging dat het meisje dat hij zoende, de -nu ex- vriendin, Eefje, is van Tommie Christiaan, een Nederlandse musicalster. Tommie Christiaan twitterde namelijk de ochtend na het optreden (11 december 2010) dat zijn relatie is beëindigd. Uiteindelijk werd duidelijk dat het om Eefje gaat, maar dat de twee al een aantal maanden uit elkaar waren.

Zelf vindt Ben de heisa over de zoen alleen maar grappig. De kus was namelijk ingestudeerd, al leek dat niet zo. 'Alles voor de show, toch?', reageert Ben.

Vrijdag 21 januari 2010 won Ben Saunders The Voice Of Holland 1.De volgende dag, zaterdag, won zijn broer Dean Popstars (SBS6).

Vanaf zondag 30 januari wordt om 20:00 uur op RTL 4 de real life soap van Ben Saunders, 'Ik Ben Saunders', uitgezonden, negen weken lang.

Werk en privé

Voordat Ben Saunders meedeed aan TVOH, was hij een gewone jongen, zonder roem. Een eigen tattooshop sinds zijn 16e genaamd ‘Lucky 6 Tattoo’, een vriendin, goede band met zijn familie, hij had alles, behalve de zangcarrière die hij graag zou willen. Na zijn auditie van The Voice Of Holland is er veel veranderd. Hij werkt momenteel heel weinig of niet in zijn tattooshop en het is uit met zijn vriendin Maaike. Dat laatste heeft uitgebreid in de kranten gestaan en het internet stond er vol mee. Het enige wat Ben er over wilde zeggen, was: “Ik ben niet het type dat vreemd gaat binnen een relatie”.

Ben heeft een dochter, Stacey, uit een eerdere relatie. Maaike is niet de moeder van dat meisje. Toen Ben werd geboren, heeft zijn vader hem aangegeven met de naam ‘Ben Tattoo Saunders’. Dat is natuurlijk heel sneu voor een jochie van een paar dagen oud, om ‘Tattoo’ te heten, maar Ben is er trots op. Er is tenslotte (bijna) niemand die als doopnaam ‘Tattoo’ heeft.

Ben is nu 27 jaar, is geboren in Engeland en maar woont nu in Hoorn.

In zijn vrije tijd doet Ben graag aan kickboxen.

Je kunt Ben volgen op Twitter. Er zijn veel namaak Ben's, maar dit is de echte Ben Saunders: http://twitter.com/tattooben Er is ook een nepaccount op twitter van Ben Saunders, dat is BenSaunders2010, maar die is nep.

Zijn zangcarrière

Van jongs af aan wist Ben Saunders dat hij iets wilde doen met zingen. Hij deed met zijn broer Dean mee aan verschillende talentenjachten en televisieprogramma’s. In 1998 deden Ben en Dean mee aan het televisieprogramma van de KRO ‘Life is like a box of chocolates’. Hier bleek dat de jongens talent en ambitie hadden/hebben. In 2000 deden ze samen mee aan een talentenjacht die ze uiteindelijk wonnen. De talentenjacht ‘Follow that Dream’, die op RTL4 werd uitgezonden, bezorgde Ben en Dean een klein hitje met dezelfde titel als het programma. Ben volgde een opleiding tot schilder in zijn woonplaats Hoorn, zodat hij later tatoeëerder kon worden. Tattoos is altijd Ben’s passie geweest.

3 jaar later, in 2003, deed Ben met zijn broer Dean mee aan het Eurovisie Songfestival onder de naam ‘Brothers’, waar ze niet verder kwamen dan de voorrondes. Hij besloot nummers uit te brengen die hij zelf geschreven had, onder anderen: ‘My cup of tea’, ‘Home sweet home’ en ‘The arms of the love’. Ook dit werd geen succes. Ben besloot zich te richten op zijn carrière als tatoeëerder.