Bestemming Antarctica

Antarctica is een bestemming die tot de verbeelding spreekt. Dit continent is een enorm gebied van ongerepte natuur dat nog nauwelijks is aangetast door de mens.

Kijk hier voor meer algemene informatie over Antarctica .

Landschap

De landschappen zijn hier ruig, onherbergzaam en leeg. Het lijkt in niets op de landschappen zoals je die elders in de wereld vind. Deze wereld van ijs en kou maakt wat dat betreft een bijna buitenaardse indruk. Dit begint al op zee als de eerste ijsbergen in zicht komen. Eenmaal aangekomen bij land wordt dit alleen maar versterkt door de enorme gletsjers.

Natuur

Dit is waarom veel mensen Antarctica bezoeken. Door de afgelegen ligging en het koude klimaat komen hier dieren voor die zich hebben aangepast aan de omstandigheden hier en alleen op Antarctica voorkomen. Denk aan de vele soorten pinguïns, waarvan de keizerspinguïn het meest tot de verbeelding spreekt. Daarnaast is de kans groot meerdere soorten zeehonden, zoals het zeeluipaard, te zien of een aantal walvissen te zien vanaf het schip.

Verschillende reismogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om Antarctica te bezoeken.

Cruiseschip

Deze grote schepen zijn voorzien van alle luxe en combineren de reis naar Antarctica vaak met bestemmingen in Zuid-Amerika. Deze schepen hebben vaak enkele honderden passagiers. Dit zorgt er voor dat er vaak maar een beperkt aantal mogelijkheden zijn om aan land te gaan, omdat er op veel locaties op Antarctica beperkingen gelden voor het aantal toeristen dat tegelijkertijd aan land mag gaan. Met een cruiseschip kom je dus minder vaak aan land.

Kijk hier voor actuele cruises naar Antarctica.

Expeditieschip

De expeditieschepen die de tocht naar Antarctica maken zijn hiervoor speciaal aangepast en hebben vaak rond de 100 passagiers aan boord. Met deze schepen maakt u vaak 2 keer per dag een excursie met een zodiac en gaat u regelmatig aan land om bijvoorbeeld een pinguïnkolonie te bezoeken.

Kijk hier voor het aanbod van expeditiecruises naar Antarctica.

Ijsbreker

Met een ijsbreker kunt u komen op plaatsen waar andere schepen niet kunnen komen. U vaart dus vaak op routes waar andere schepen niet kunnen komen en kunt zo plekken bezoeken die voor anderen onbereikbaar blijven. Bijvoorbeeld de keizerspinguïns op Snow Hill Island.

Kijk hier voor het aanbod van reizen met een ijsbreker naar Antarctica.

Vliegtuig

Voor een flitsbezoek aan Antarctica kunt u een vlucht overwegen. U vliegt dan voor een dagtrip of een enkele overnachting naar Antarctica om daarna weer snel terug te keren. U ziet wel iets van Antarctica, maar dat is beperkt.

Combinatie vliegtuig/expeditieschip

Wilt u de overtocht naar Antarctica per schip vermijden vanwege tijd of de kans op zeeziekte, dan kunt u naar Antarctica vliegen en daar aan boord gaan van een expeditieschip om dan op die manier Antarctica te verkennen. U heeft de voordelen van het expeditieschip, maar vermijdt 2 keer de overtocht over de Drake Passage.

Kijk hier voor het aanbod van vluchten naar Antarctica.

Wat is voor mij de beste reismogelijkheid?

U moet voor u zelf bepalen wat het is wat u wilt zien en ervaren op Antarctica en daar de bijpassende reis bij zoeken. Denk na over de dingen die u wilt doen en wilt zien en pas daar uw reis op aan en eventueel ook uw reisperiode op aan.

Kijk hier voor een actueel aanbod van Antarctica reizen door verschillende Nederlandse reisbureaus.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden