Vrijwilligerswerk

Inleiding

Steeds vaker zien we de reclames op televisie om donateur te worden voor een goed doel. Ook steeds vaker zien we reclames over ontwikkelingslanden, met name in Afrika. Geld geven is makkelijk, dan ben je er maar meteen vanaf.

Als je echt iets aan de wereld wilt veranderen is vrijwilligerswerk een betere keuze. Vrijwilligerswerk is werk waarbij je geen (of weinig) geld krijgt en waarbij je helpt waar hulp tekort is. In dit artikel als voorbeeld Afrika. Vrijwilligerswerk heeft mij altijd erg aangetrokken. Op deze manier biedt je hulp, maar zie je ook meteen het resultaat. Daarbij komt dat vrijwilligerswerk een onvergetelijke ervaring is, waarbij je zelfstandig en volwassen(er) wordt. En wie wilt dat nou niet?

Uitwerking

Vrijwilligerswerk is zwaar, dat zal niet worden ontkend. Je kan je aanmelden bij organisaties die werken vanuit Nederland of een organisatie in het land zelf. Wanneer je hebt besloten om vrijwilligerswerk te gaan doen, sta je voor vele keuzes:

  • In welk werelddeel wil ik werken?
  • Hoe lang wil ik wegblijven?
  • Wat voor werk wil ik doen?
  • Wil ik met een groep of wil ik alleen?

En misschien nog wel de belangrijkste: hoeveel geld wil ik eraan kwijt zijn?

Vrijwilligerswerk wordt vaak gecombineerd met een extra reis, waardoor mensen ook wat van het land zelf zien. Daar komt bij dat je zelf je reisverzekering moet betalen, evenals je vlucht, vervoer, eten en onderdak. Dus mensen die denken dat vrijwilligerswerk doen makkelijk is, hebben het mis.

Wat vaak de grootste tegenvaller is voor mensen, is het feit dat vrijwilligers helemaal niet zo gewenst zijn als mensen denken. Voordat je wordt uitgezonden naar een land, moet je je inschrijven, vragen beantwoorden, geinformeerd worden en reiservaring hebben. Waarom wordt het zo moeilijk gemaakt om vrijwilligerswerk te doen, is mij ook nog onbekend.

Links

www.travelactive.nl

www.siw.nl

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden