Waarom kiezen voor een kortbij vakantie

Inleiding

De komende weken en maanden kiezen weer heel wat landgenoten voor een kortbij vakantie, en trekken ze op verkenning tijdens een of andere citytrip. Ieder jaar groeit dit legertje citytrippers zienderogen. Waarom kiezen zovele landgenoten massaal voor zo een citytrip? En met welke tips en raadgevingen houden we bij de organisatie ervan, best rekening om zo een citytrip tot een sukses te maken?

Kort maar krachtig

Voortaan kunnen we met zijn allen beter meerdere, maar kortere vakanties boeken dan één lange. Uit de resultaten van een recente studie, blijkt nu immers dat diegenen die hun vakantie verdelen in meerdere, korte periodes, daar méér aan hebben en zich daar dus gelukkiger bij voelen, dan diegenen die hun vakantie in één keer opnemen. Volgens de voorstaande, Amerikaanse psycholoog Ariely neemt immers het geluk dat vakantie ons biedt, inderdaad af naarmate men gewoon wordt aan het gevoel "er tussenuit" te zijn. Zo levert dag zeven duidelijk minder vreugde op dan dag één, zo weet deze Amerikaanse onderzoeker.

Meer stressgevoelig

Toch is niet iedereen het eens met zijn standpunt. Inderdaad, vele collega's spreken zijn stelling tegen. Zij zijn van oordeel dat meerdere, aparte uitjes, juist veel meer stress met zich mee brengen. Wanneer we drie of meer keren per jaar onze valies moeten pakken, brengt dat veel meer stress met zich mee dan wanneer we deze klus maar één keer per jaar moeten vervullen.

Goede voorbereiding

Voor of tegen, toch blijkt dat steeds meer en meer landgenoten voor meerdere, kortere vakanties kiezen. Bij aanhoudend regenweer, kiezen meer en meer vakantiegangers om de grijze sleur van alledag te ontvluchten en te ruilen voor een citytrip in het (meestal)zonnigere zuiden. Op dit vlak doen Barcelona en Rome het ieder jaar beter. Parijs en Londen blijven hoogvliegers.

Goed plannen

Wie de komende weken en/of maanden op citytrip vertrekt, doet er goed aan zijn korte tussendoorvakantie goed te plannen. Op verschillende gespecialiseerde websites, kan men de nodige inspiratie opdoen voor het kiezen van een leuke verblijfplaats. De meest bekende én betrouwbare websites hier zijn ongetwijfeld booking, zoover.nl en tripadvisor. Deze sites zijn vooral belangrijk omdat men er zowel score én commentaar van andere toeristen vindt.

Prijzen vergelijken

Op andere, toeristische websites zoals lonelyplanet en wikitravel, krijgt men dan weer een heleboel informatie over zijn plek van bestemming en de kwaliteit van de accomodaties aldaar. Vergelijk ook steeds de prijzen voor je gekozen bestemming. Sommige toeristische sites, gespecialiseerd in citytrips, geven ook steeds verschillende promoties weer. Meestal is men echter nog het goedkoopst af op de site van het gekozen hotel zélf. Vast staat wél dat ook hier prijsvergelijking erg lonend kan zijn.

Voordelig totaalpakket

Organiseren vele landgenoten hun citytrip zélf, dan kan men dit toch wel tijdrovende werk uiteraard ook in handen geven van een touroperator. Op vele vlakken géén slecht idee. Door hun grote afname, kunnen zij immers vaak een derde of zelfs een vierde nacht gratis aanbieden. Op een korte vakantie zéker niet onbelangrijk. Steeds meer en meer toeristen kiezen dan ook voor zo een voordelig totaalpakket. Niet het prijskaartje, maar de zekerheid is hierbij doorslaggevend.

Plaatselijke informatie verzamelen

Of men nu zijn toekomstige citytrip zélf boekt, of dit werk over laat aan een touroperator, in beide gevallen is het erg nuttig vooraf te weten waar men uiteindelijk zal terecht komen. Verzamel daarom zoveel mogelijk plaatselijke informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen. Weten welke de beste manier is om bijvoorbeeld van de plaatselijke luchthaven op zijn uiteindelijke eindbestemming te geraken, is altijd prettig. Meestal vindt men deze informatie op de website van de betrokken luchthaven zelf. Een geschikt alternatief is ongetwijfeld de website toandfromtheairport. Hier krijgt men tevens de gemakkelijkste route om het stadscentrum te bereiken. Men krijgt tevens alle noodzakelijke informatie voorgeschoteld over de verschillende terminals, de prijzen, de uren van stadsbussen en hun lijnnummers.

Zoveel mogelijk bezienswaardigheden

Een citytripper wil ongetwijfeld zoveel mogelijk bezienswaardigheden bezoeken op korte tijd. Op sites als lonelyplanet, tripadvisor en wikitravel, krijgt men alle nuttige informatie over de plaatselijke toeristische toppers.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden