Waarom is stage lopen en afstuderen op Curacao op de Nederlandse Antillen heel populair

Stage in het buitenland? Curaçao!

Wanneer je studeert of scholier bent aan het MBO, loop je vaak stage. Vooral in het MBO en HBO volg je veel stages. Een stage in Nederland, of een http://www.stageinhetbuitenland.com @@stage in het buitenland, is een periode waarin je werkzaam bent of meeloopt met een werknemer van een bedrijf of instelling. Een stage wordt ook wel een beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Doelen van stage lopen zijn:

  • Kennismaken met de branche
  • Kennismaken met een bedrijf of instelling
  • Meer kennis opdoen met dagelijkse bezigheden tijdens het werk
  • Ervaring opdoen binnen de branche
  • Ontdekken of het werk iets voor jou is

Sommige studenten en scholieren krijgen de kans om stage te lopen in het buitenland. Zij wonen dan voor een bepaalde periode, meestal minimaal 2 maanden, in een ander land dan Nederland. Daar lopen ze stage, om zo kennis te maken met het werk in een andere omgeving, een andere cultuur en nieuwe mensen. Stage lopen in het buitenland is vaak een fantastische ervaring, die bovendien zeer leerzaam is. Daarnaast is een buitenlandse stage niet alleen voor studenten. Een stage in het buitenland is ook zeer geschikt voor scholieren van het MBO.

Curaçao en de Nederlandse Antillen

Curaçao is een van de Nederlandse Antillen en ABC-eilanden: een groep tropische eilanden in de Caribische zee die vroeger Nederlandse kolonies waren. Nederland heeft nog sterke banden met deze eilanden. Curaçao kent een heerlijk tropisch klimaat. Over het algemeen wordt het er nooit kouder dan 20 graden. Het eiland is erg mooi, door haar witte stranden, schilderachtige plaatsjes en bijzondere natuurverschijnselen, zoals koraal. Het eiland is een vakantieparadijs wat zeer populair is onder Nederlanders. Stel je eens voor om hier stage te kunnen lopen!

Woonruimte tijdens je stage op Curaçao

Natuurlijk moet je tijdens je stage ergens wonen. Op Curaçao zijn hier voldoende mogelijkheden voor. De hoofdstad Willemstad is een mooie oude stad, maar er is voldoende woonruimte in de vorm van appartementen en kleine huisjes voor stagelopers. Vaak zorgt het bedrijf waar je stage bij gaat lopen voor woonruimte. Soms zijn dit zelfs huisjes op loopafstand van het strand! Wanneer je stage gaat lopen in de horeca, bijvoorbeeld bij een hotel of restaurant, zal er soms door de werkgever gezocht worden naar een geschikte woonlocatie die rekening houdt met jouw wensen en de wensen van het bedrijf. Denk hierbij aan een korte afstand tot de werkplek, een goedkope woonruimte en contact met andere stagelopers en studenten. In een hotel zijn vaak woningen en kamers voor stagiaires en werknemers beschikbaar. Sommige hotels hebben zelfs een eigen vleugel of verdieping voor hun stagiaires. Dit kan erg gezellig zijn.

Bedrijven en industrie van Curaçao

Voor welke stagelopers is Curaçao bij uitstek interessant? Curaçao kent een bedrijvige industrie waarin veel gebeurd. Met name de olieraffinage en oliehandel, scheepvaart, containeroverslag en toerisme zijn grote branches. De eerstgenoemde branches, meer industriële bedrijfstakken, zijn vaak niet geschikt voor stagelopers. Studies die hiervoor opleiden kennen namelijk vaak geen stage. Binnen het toerisme wordt echter veel stage gelopen in het buitenland. Denk hierbij aan opleiden als de Hogere of Middelbare Hotelschool, en HBO of MBO Toerisme. Veel studenten van deze studies krijgen de kans om stage te lopen in het buitenland of stage te lopen op Curaçao.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden