De ideale stage op Aruba voor studenten toerisme en hotelmanagement

Stage in het buitenland

Wanneer je studeert of scholier bent loop je meerdere keren stage. Vooral in het MBO en HBO volg je veel stages. Een stage is een periode waarin je werkzaam bent of meeloopt met een werknemer van een bedrijf of instelling. Een stage wordt ook wel een beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Doelen van stage lopen zijn:

  • Kennismaken met de branche
  • Kennismaken met een bedrijf of instelling
  • Meer kennis opdoen met dagelijkse bezigheden tijdens het werk
  • Ervaring opdoen binnen de branche
  • Ontdekken of het werk iets voor jou is

Sommige studenten en scholieren krijgen de kans om stage te lopen in het buitenland. Zij wonen dan voor een bepaalde periode, meestal minimaal 2 maanden, in een ander land dan Nederland. Daar lopen ze stage, om zo kennis te maken met het werk in een andere omgeving, een andere cultuur en nieuwe mensen. Stage lopen in het buitenland is vaak een fantastische ervaring, die bovendien zeer leerzaam is. Daarnaast is een buitenlandse stage niet alleen voor studenten van HBO school en Universiteit. Een stage in het buitenland is ook zeer geschikt voor scholieren van het MBO.

Aruba en de Nederlandse Antillen

Aruba is een prachtig groot eiland in de Caribische Zee. Aruba is onderdeel van de Benedenwindse eilanden groep, Aruba, Bonaire en Curaçao. Aruba heeft nog steeds sterke banden met Nederland, waar het vroeger een kolonie van was. Tegenwoordig is Aruba een zelfstandige natie binnen het koninkrijk der Nederlanden. Dit is een zeer bijzondere status. Naast het Nederlands spreken de meeste eilandbewoners Papiamento, een plaatselijke taal op de eilanden van de Cariben.

Het klimaat op Aruba

Het klimaat op Aruba is tropisch: zelfs in december is de gemiddelde temperatuur 29 graden! Dit is tijdens het regenseizoen. In tegenstelling tot vele andere eilanden in de buurt is Aruba vrij veilig voor wat betreft orkanen en windhozen. Aruba is een bijzonder eiland. Het is welvarend en kent een lage werkloosheid. Binnen het Caribisch gebied is het een erg veilig eiland met relatief weinig criminaliteit. Tegenwoordig kent het zelfs een algemene ziektekostenverzekering voor alle inwoners. Dit is erg bijzonder voor een klein Caribisch eiland. De cultuur van Aruba is warm en gemoedelijk. Het carnaval is befaamd en wordt ieder jaar groots gevierd. De eilandbewoners dossen zich dan prachtig en ‘over the top’ uit. Het geheel kan doen denken aan het Braziliaans carnaval, met zijn swingende muziek en extravagante kledij. Aruba is een heerlijk eiland om te verblijven, door vele gunstige factoren. Vele toeristen hebben hun hart dan ook al verpand aan Aruba. Ook voor stagelopers is Aruba zeer interessant. Hierop zullen we in de twee volgende onderdelen dieper ingaan.

Woonruimte tijdens je stage op Aruba

De woonruimte voor studenten en stagelopers, tijdens de http://www.stageinhetbuitenland.com@@buitenlandse stage, is op Aruba bijzonder goed geregeld; beter dan op de andere eilanden van de Nederlandse Antillen. Er is een vrij groot aanbod aan studentenkamers, etages en appartementen. Doordat er veel Nederlandse scholieren en studenten stage lopen op Aruba is het goed mogelijk om samen met anderen een woning te betrekken. Daarnaast heeft Aruba een goed functionerend stage bureau, wat stagiaires helpt met allerlei zaken, waaronder woonruimte. Ook is er een studentencomplex. Hierin wonen veel studenten en stagelopers en er is altijd een lokale bewoner aanwezig voor vragen en hulp. Dit is een zeer veilige en gezellige woonvorm tijdens je stage op Aruba. Er is namelijk ook op beperkte schaal http://www.themabeveiliging.nl/beveiligingsdiensten/mobiele-surveillance@@mobiele surveillance

Woonruimte regelen in Nederland

Er zijn makelaars in Nederland die jouw helpen bij het vinden van een geschikte woonruimte. Er zijn makelaars in Utrecht, Apeldoorn en http://www.resultaatmakelaarstwente.nl/makelaar-almelo@@makelaars Almelo die actief bemiddelen.

Bedrijven en industrie van Aruba

Aruba is met name geschikt voor studenten binnen het toerisme en de horeca. Het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor het eiland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: * hotels, * cafés en * restaurants, maar ook aan * duikscholen, * spa’s en * health centres, * zwembaden en * cruiseschepen. Een voordeel van stage lopen op Aruba is dat het eiland de laatste jaren sterk in ontwikkeling is. Het wordt welvarender en moderner en de faciliteiten en voorzieningen worden verbeterd. De mogelijkheden tot een stage worden daarmee ook alleen maar beter. Stage lopen in het buitenland, en in het bijzonder stage lopen op Aruba, is een fantastische ervaring!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden