Is de Herman den Blijker Classic Multi Wonder Chef Pro echt een multi wonder

Inleiding

Eind 2008 bracht chefkok Herman den Blijker zijn eigen kooklijn exclusief bij Blokker uit. Zijn kooklijn, onder de naam 'Herman' omvat onder andere verschillende soorten pannen en accessoires.

Eén van de producten in zijn kooklijn waar deze recensie overgaat is de de Herman den Blijker Classic Multi Wonder Chef Pro. Een lange naam voor een gebruiksartikel en daarom hebben wij 'm in onze familie al afgekort naar 'De Herman den Blijker-pan'.

Enkele familieleden zijn al helemaal verslingerd aan deze Herman den Blijker Classic Multie Wonder Chef Pro, maar tot voor kort had ik deze niet. Ik ben iemand die gek op koken is, maar je zult mij nooit bij de eerste mensen vinden die naar de winkel rennen om iets te kopen van een bekende tv-kok zodra deze met iets 'nieuws' op de markt komt.

Maar nu ben ik er dus ook aan, heb 'm cadeau gekregen en ben er al helemaal aan verslingerd geraakt. Waarom deze recensie? Niet om een product helemaal de hemel in te prijzen, want een product is nooit helemaal perfect ook al heeft het Multi Wonder in zijn naam. De reden is dat er op het internet bijna niets over dit artikel of andere artikelen van Herman den Blijker te vinden is.

Hoe werkt de Herman den Blijker Classic Multi Wonder Chef Pro?

De werking van de Herman den Blijker Classic Multi Wonder Chef Pro, is eigenlijk heel simpel. Het is een groot formaat hapjespan, 36 cm, die op elektriciteit werkt. Er zit een thermostaat op die je op 6 verschillende standen kunt instellen. Ook zit er een glazen deksel en twee houten spatels bij.

Je steekt de stekker in het stopcontact en laat de pan zo'n 10 minuten op temperatuur komen. Ondertussen kun je hetgeen je wilt bereiden snijden. Vanwege de anti-aanbaklaag hoef je geen vet of olie toe te voegen, maar bak je graag in olie kun je een klein beetje toevoegen. Je kunt ook water gebruiken in plaats van olie wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan stoven.

Na gebruik zet je de pan uit en haalt de stekker uit het stopcontact.


Wat kun je allemaal met de Herman den Blijker Classic Multi Wonder Chef Pro?

De naam zegt het eigenlijk al, deze multi wonder kan alles aan. Behalve dan ermee fonduen en er frietjes in bakken.

Maar voor de rest kan de pan:

  • Bakken
  • Braden
  • Roerbakken
  • Koken
  • Pocheren
  • Stoven
  • Ontdooien

Vele gerechten, zoals soep, paella en risotto, zijn geschikt om met deze pan te bereiden.

Conclusie

Prijs

De prijs van de Herman den Blijker Multi Wonder Chef Pro valt op zich mee. Hij kost €39,95 en is exclusief bij de Blokker verkrijgbaar. Met deze prijs is hij goedkoper dan zijn tegenhanger van het merk Princess, maar slechter verkrijgbaar door het alleen verkrijgbaar te zijn bij één keten.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de Herman den Blijker Multi Wonder Chef Pro is een erg positief punt en voor mij doorslaggevend om het merendeel van mijn maaltijden er in te bereiden. Je zet 'm aan en laat 'm op temperatuur komen. Ondertussen pak je je ingrediënten en snijdt deze. Je doet alles in de pan en al heel snel is je maaltijd klaar.

De pan is niet zwaar en heeft twee koudblijvende handgrepen. De stekker met thermostaat kun je uit de pan halen waardoor deze makkelijk af te wassen is.

Schoonmaken

Het schoonmaken van de Herman den Blijker Multi Wonder Chef Pro is een groot pluspunt. Vanwege de anti-aanbaklaag kan de (afgekoelde) pan met een doekje worden afgenomen. Zelf doe ik het liever altijd toch even met een sopje.

Gebruiksaanwijzing

Een minpunt is toch wel de gebruiksaanwijzing die erbij zit. Er wordt wel goed uitgelegd wat je er allemaal in kan doen en mee kan doen, maar er staat niet concreet in van hoe lang en op welke stand je iets moet bereiden.

Als gebruiker moet je dit allemaal zelf uitvogelen. Nu vind ik het zelf heerlijk om te experimenteren, maar mis dit toch wel in het boekje.

Ook mis ik de specificaties, zoals bijvoorbeeld het aantal watt. Dit is alleen op de doos terug te vinden (2500 watt).

Verhouding tot gelijkwaardige producten

Een echt oordeel over de verhouding tot gelijkwaardige producten kan ik niet geven, omdat ik alleen ervaring met dit artikel heb en niet van de andere producenten. Van wat ik over het product van Princess heb gelezen is dat deze qua prijs duurder is, maar dat deze bijvoorbeeld wel over een receptenboekje beschikt.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden