Groene smoothies

Wat is er zo bijzonder aan groene smoothies?

Smoothies zijn recepten voor gezonde drankjes. De meeste smoothies worden gemaakt uit fruit en groenten.Door dit in een blender te bereiden kan je letterlijk binnen een paar minuten een super vitaal drankje drinken, zonder dat je groente hoeft te koken. Spoel de blender daarna even om met heet water en klaar.

Het grootste voordeel van de groene smoothie is dat je op een zeer gemakkelijker manier veel meer vitamines en mineralen binnenkrijgt dan dat je binnen zou kunnen krijgen als je gewoon de groente zou eten. Probeer maar eens 200 gram rauwe bladspinazie op te eten. Terwijl je dit wel gemakkelijk in een smoothie kwijt kunt! Zelfs mensen die anti-groente zijn lusten groene smoothies.

Er wordt relatief weinig groene bladgroenten gegeten, terwijl juist deze groenten een belangrijke functie hebben bij het ontgiften en in balans brengen van je lichaam. Deze groenten bevatten veel chlorofyl, een stof die je lichaam helpt bij het reinigen van je huid, het schonen van je nieren, het verbeteren van de samenstelling van je bloed en het versterken van je immuunsysteem. Sommige mensen en vooral kinderen houden niet zo van de smaak van groene bladgroenten, een reden temeer om deze in combinatie met fruit (waarvan de smaak de overhand heeft) te verwerken in een heerlijke groene smoothie en op deze manier toch waardevolle voedingsstoffen binnen te krijgen. Bladgroenten in het algemeen bevatten veel vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen, bevatten weinig calorieen en vet en helpen bijzonder goed bij het verliezen van gewicht. Bladgroenten bevatten veel vezels en zorgen voor een voller gevoel dan veel andere groenten, ze bevatten gezonde voedingsstoffen die de gezondheid en het spierweefsel ondersteunen en zitten vol water. Water is nodig om vet te verbranden, zeer belangrijk omdat de meeste mensen niet genoeg water binnenkrijgen.

Wat zijn eventueel de bijwerkingen van groene smoothies?

Door het drinken van groene smoothies krijgt je lichaam plotseling te maken met een enorme dosis voedingsstoffen waar het waarschijnlijk niet echt aan gewend is. Dit kan in het begin, als je het niet juist aanpakt, zorgen voor bijwerkingen. Ik heb van meerdere mensen gehoord dat ze last hebben van misselijkheid, krampen en diarree gedurende een aantal dagen. Dit is waarschijnlijk een gevolg van ontgifting, door al de goede stoffen die ineens in overvloed je lichaam binnenkomen. Je lichaam kan zich ontdoen van toxische stoffen en andere ballast. En dat voel je! Waarnaar je daarna zoveel beter zult gaan voelen.

Conclusie

Door dagelijks een groene smoothie te drinken krijg je op een zeer gemakkelijke manier meer vitamines, mineralen, enzymen en vezels binnen. Het is de ideale manier om je gezondheid te verbeteren en gewicht te verliezen, zonder andere dingen te moeten laten staan. Je gaat er vitaler door voelen!

In een zeer korte tijd krijg je het driedubbele terug aan:

  • Meer energie
  • Een beter immuunsysteem
  • Een betere huid
  • Een betere stoelgang
  • Een betere bloeddruk
  • Preventie van diverse ziekten
  • En zoveel meer...

Link

klik op deze link voor leuke recepten