Het lekkerste recept met chocolade

Heerlijke zelfgemaakte chocoladetraktatie

Wat krijg je als je marshmallows, zandkoekjes, walnoten en flink wat gesmolten chocolade mengt? Het lekkerste chocolade recept, namelijk zelfgemaakte chocoladerotsen! De combinatie van marshmallows, zandkoekjes, walnoten en chocolade lijkt misschien wat ongebruikelijk, maar deze chocoladerotsen smaken heerlijk. Vanwege de perfect op elkaar afgestemde ingrediënten en de eenvoudige bereiding, zijn deze chocoladerotsen zeer geschikt om samen met kinderen te maken. Bovendien vormen deze heerlijke chococladerotsen een lekkere traktatie voor jong en oud!

Recept chocoladerotsen

Ingrediënten Chocoladerotsen

 • 120 g pure chocolade
 • 1 eetlepel golden syrup
 • 120 g boter
 • 2 eetl. slagroom
 • 12 zandkoekjes of volkorenbiscuits
 • 90 g minimarshmallows
 • 3 eetl. bigarreaux, gehalveerd
 • 60 g walnoten, in stukjes gesneden

Bereidingswijze chocoladerotsen

 1. Vet een ondiepe vierkante taartvorm van 20 x 20 cm in.
 2. Smelt de pure chocolade met de siroop en de boter in een kom op een pan met heet water op laag vuur en neem hem van het vuur. Roer de slagroom erdoor en laat hem 5 minuten afkoelen.
 3. Breek de koekjes in stukjes en roer ze met de marshmallows, bigarreaux en walnoten door de chocolade. Schep het mengsel in de voorbereide vorm en laat het 10 minuten opstijven.
 4. Snij de koek in repen en zet ze 1 uur in de koelkast.
 5. Bewaar de repen in een gesloten trommel maximaal 4 dagen in de koelkast. Je kunt ze niet invriezen.

Tips voor de chocoladerotsen

 • De knotsgekke ingrediënten voor deze heerlijke chocoladerotsen kun je natuurlijk naar eigen smaak veranderen! Zo ziet het er bijvoorbeeld heel kleurrijk en speels uit om wat smarties of M&M's toe te voegen aan de chococladerotsen. Misschien worden ze er zelfs nóg lekkerder van!
 • Wie zegt dat chocoladerotsen ongezond zijn? Je kunt ze net zo gezond maken als je zelf wilt! Voeg bijvoorbeeld verse stukjes fruit toe aan het recept voor chocoladerotsen. Snijd bijvoorbeeld een appel, peer of banaan in kleine blokjes en voeg ze samen met de marshmallows toe. Bovendien kun je de marshmallows geheel vervangen door vers fruit.

Variaties chocoladerotsen

Witte chocolade

Maak het basisrecept voor chocoladerotsen maar vervang de pure chocolade door witte chocolade, de zandkoekjes door chocolate chip cookies en de bigarreaux door grofgehakte paranoten.

Tropisch

Maak het basisrecept voor chocoladerotsen maar vervang de pure chocolade door witte chocolade, de zandkoekjes door gemberkoekjes en de bigarreaux en walnoten door gedroogde bananenchips en gedroogde mango.

Toffee

Maak het basisrecept voor chocoladerotsen maar vervang de pure chocolade door witte chocolade, de marshmallows door zachte karamels en de walnoten door geroosterde geschaafde amandelen. Door het recept op deze manier aan te passen, zal je heerlijke toffeerotsen krijgen!

Sinaasappel met muesli

Maak het basisrecept voor chocoladerotsen maar vervang de pure chocolade door 120 gram sinaasappelchocolade en de 90 gram zandkoekjes door 90 gram muesli.