Lekker recept met chocolade, Chocoladelucifertjes

Inleiding

Deze chocoladelucifertjes zijn heel geschikt als onderdeel van een luxe dessert. Je hebt er opvallend weinig ingrediënten voor nodig, maar dat is aan de smaak zeker niet te merken! Ook zijn de chocoladelucifertjes heel leuk, gemakkelijk en veilig (je hoeft ze niet te bakken) te bereiden, en daarom geschikt om samen met kinderen te maken.

Stappen

Ingrediënten

  • 500 g melkchocolade, in stukjes gehakt of gebroken
  • 150 ml vloeibare room
  • 50 g honing
  • 2 dunne reepjes citroenschil
  • cacao om te bestuiven

Bereiding

Mix 300 gram chocolade in de keukenmachine heel fijn. Roer de room, honing en citroenschil in een pannetje door elkaar en breng aan de kook. Verwijder daarna de citroenschil (die is er alleen voor de smaak). Schenk het hete roommengsel bij de chocolade in de keukenmachine en klop tot de chocolade gesmolten en het mengsel dik is.

Doe het mengsel over in een kom en laat het 30 minuten op kamertemperatuur staan tot het dik genoeg is om het te spuiten.

Doe het mengsel in een spuitzak met daarop een gewone spuitmond van circa 7 mm.

Bekleed 3 bakblikken met bakpapier en trek daarop met potlood 14 strepen van 28 cm op 3 cm afstand van elkaar. Spuit reepjes chocolade tussen de strepen en zet het bakblik daarna 1 uur in de koelkast.

Werk verder met 1 bakblik tegelijk. Laat een mes onder de chocoladereepjes door gaan om ze los te maken, snijd elk reepje dan in vieren en leg de stukjes in een grote doos. Leg niet meer dan 3 laagjes op elkaar. Zet de doos een nacht in de koelkast.

Smelt de rest van de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met pruttelend water, neem de kom dan van de pan. Trek latex handschoenen aan, neem wat chocolade in je handpalm en rol elk lucifertje door de chocolade.

Leg ze voorzichtig terug op een met bakpapier bekleed bakblik en laat de lucifertjes opstijven.

Bestuif de chocoladelucifertjes met cacao. In een luchtdicht afgesloten doos in de koelkast blijven de lucifertjes tot wel een maand goed!