Recept voor chocoladekoekjes met kersen

Chocolade en kersen: een klassieke combinatie

De combinatie van chocolade en kersen is een absolute klassieker. De chocolade-kersen combinatie heeft zichzelf al vele malen bewezen en heeft weinig toelichting nodig wanneer je één hap neemt van deze verrukkelijke chocoladekoekjes met kersen. Luchtig, uitgesproken en rijk van smaak. Dát is hoe je deze heerlijke chocoladekoekjes met kersen het beste kunt omschrijven. Bovendien zijn de chocoladekoekjes met kersen eenvoudig te maken, waardoor ze ook door kinderen kunnen worden gemaakt (onder het toeziend oog van een volwassene). Veel plezier met het maken van de chocoladekoekjes met kersen!

Recept chocoladekoekjes met kersen

Ingrediënten voor de chocoladekoekjes met kersen

 • 300 g kersen in blik
 • 300 g bloem
 • 50 g cacao, plus extra om te bestuiven
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 220 g tafelsuiker
 • 3 eieren
 • 1 theelepel vanille-extract

Bereiding chocoladekoekjes met kersen

 1. Zeef de kersen en vang de stroop op.
 2. Zeef de bloem, cacao en het bakpoeder bij elkaar en voeg dan de suiker en de uitgelekte kersen toe en roer dat goed door.
 3. Klop in een andere kom de eieren, vanille en 1 eetlepel van de opgevangen kersensiroop door elkaar.
 4. Roer de droge ingrediënten erdoor tot het mengsel een deeg vormt.
 5. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol elk stuk uit op een met cacao bestoven werkblad, zodat er een blok van 25 cm ontstaat.
 6. Leg op elk blok een met bakpapier bekleed bakblik en bak het 25 tot 30 minuten bij 180 graden Celsius tot het stevig aanvoelt. Laat de blokken op het bakblik helemaal afkoelen.
 7. Snijd de blokken met een kartelmes diagonaal in plakken van 1 cm dik, leg die op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze nog eens 25 tot 30 minuten bij 140 graden Celsius tot ze droog zijn.
 8. Leg de chocoladekoekjes op een rooster om af te koelen.

De chocoladekoekjes met kersen blijven in een luchtdicht afgesloten doos maximaal 3 dagen goed.

Tips voor de chocoladekoekjes met kersen

 • De combinatie van chocolade en kersen mag dan wel een echte klassieker zijn, maar natuurlijker zijn er ook mensen die niet weg zijn van deze combinatie. In dat geval kun je ook kiezen voor ander fruit. Wat dacht je van chocolade met aardbei, mango of bijvoorbeeld banaan?
 • Gebruik je liever echte chocolade in plaats van cacaopoeder? Vervang de 50 gram cacao dan door pure chocolade. Smelt de pure chocolade au bain Marie en voeg deze toe aan het deeg. De koekjes zullen er alleen maar lekkerder door worden.
 • Ben je een fan van witte chocolade? Vervang de 50 gram cacao dan gerust door 50 gram witte chocolade. Smelt de witte chocolade au bain Marie en voeg deze toe aan het deeg. Kersen en witte chocolade vormen ook een prima combinatie, maar uiteraard kunnen de kersen hier ook vervangen worden door ander (eventueel vers) fruit.