De snelste chocoladekoekjes

Recept chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes bestaan er in vele soorten en maten, maar ik durf te wedden dat er niemand is die snellere chocoladekoekjes dan deze heeft gemaakt! Bovendien zijn ze ook heerlijk krokant van buiten en lekker luchtig van binnen.

Chocoladekoekjes recept

Ingrediënten chocoladekoekjes

  • 3 eiwitten
  • 200 g tafelsuiker
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 25 g cacao
  • 150 g gemalen amandelen

Bereiding chocoladekoekjes

Klop met een elektrische mixer de eiwitten zacht en voeg er langzaam de suiker toe en klop goed na elke toevoeging om de suiker op te lossen, zodat een mooi glad en glanzend geheel ontstaat.

Zeef de bloem en cacao samen, roer dan de gemalen amandelen erdoor.

Roer het bloemmengsel luchtig door het eiwitmengsel.

Schep eetlepels van het mengsel op een met bakpapier bekleed bakblik en bak de bereiding 10 minuten bij 180 graden Celsius of tot de buitenkant krokant is, maar de binnenkant nog zacht.

Laat de koekjes 10 minuten in de oven staan en laat ze daarna op een rooster afkoelen.

Je kunt de koekjes maximaal een week in een luchtdicht afgesloten doos bewaren.

Chocoladeglazuur recept

Indien je echt van de intense smaak van chocolade wilt genieten, kun je ervoor kiezen om een heerlijke chocoladeglazuur te maken voor over de koekjes heen. Dit chocoladeglazuur is gemakkelijk en snel te maken, maar zorgt wel voor een extra smaakimpuls waardoor de koekjes een stuk lekkerder worden en er bovendien ook nog eens fraaier uit gaan zien. Je kunt kiezen voor een extreem snelle en makkelijke manier, door slechts de chocolade au bain Marie te smelten. Dit kun je dan iets laten afkoelen en hier de koekjes in onderdompelen. Maar als je een mooiere textuur wilt bereiken, dan is het beter om je aan de onderstaande manier te houden:

Ingrediënten chocoladeglazuur

  • 125 g pure of melkchocolade
  • 100 g poedersuiker
  • 50 g boter
  • 4 eetlepels ijskoud water

Hoe maak je chocoladeglazuur?

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en hak deze fijn.
  2. Doe de stukjes chocolade in een hittebestendige kom.
  3. Zet deze op een pan met heet water dat net niet meer kookt.
  4. Laat de stukjes nu smelten en roer de poedersuiker er nu door.
  5. Roer de boter in een kommetje totdat deze helemaal zacht is geworden en meng dit nu voorzichtig door het mengsel van chocolade.
  6. Roer er vervolgens het water doorheen en laat het glazuur ietwat afkoelen maar verwerk het glazuur voordat het koud is geworden omdat de textuur dan verandert.

Is chocolade wel of niet goed voor je?

Chocolade is over de hele wereld een geliefd genotsmiddel omdat het heerlijk smaakt en het is op ontelbare manieren te combineren met andere producten waardoor de smaak extra wordt versterkt. Bij chocolade denken de meeste mensen direct aan een dikmaker, maar onderzoek heeft uitgewezen dat chocolade helemaal niet zo slecht hoeft te zijn als wat veel mensen denken. Let wel, het gaat hier slechts om pure chocolade! Pure chocolade heeft de volgende voordelen, indien in kleine porties genuttigd:

  • Verlaagde bloeddruk
  • Helpt hartkwalen te voorkomen
  • Bevat antioxidanten die vrije radicalen tegen gaan. Dit helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Let op

  • Bovengenoemde informatie geldt slechts voor pure chocolade
  • Het nuttigen van te veel pure chocolade heeft een tegengesteld effect, omdat het veel caloriën bevat. Een reep pure chocolade bevat al snel 500 caloriën. Dit is 25% van wat je dagelijks binnen hoort te krijgen.