Wat is Salsa

Wat is Salsa?

Salsa betekent in het Spaans saus of mengsel. Naast deze betekenis is salsa ook de benaming van een zeer populaire vorm van muziek en dans. De salsa dans is ontstaan uit een mengelmoes van diverse Europese, Afrikaanse en Caribische dansen. Salsa wordt veel gedanst in Latijns-Amerikaanse landen en wordt door jong en oud gedanst. Salsa is inmiddels een internationaal fenomeen. De Verenigde Staten zijn niet geheel verassend een groot salsaland, maar ook in uiteenopende landen als Zuid Korea, India, Japan, Singapore, Zuid-Afrika maar ook veel Europese landen treffen we een enthousiaste salsacommunitiy aan. Tegenwoordig is salsa ook in Nederland zeer populair.

Salsa Maat.Ritme:

De  salsadans is onderverdeeld in 8 tellen verdeeld over twee maten van 4 tellen. Omdat de 4e en 8e tel vaak een rust is wordt er vaak op de volgende manier meegeteld:

1, 2, 3.... 5, 6, 7....

Dezelfde tellen worden muzikaal gezien ook wel gegeven als

1 en 2 ... 3 en 4 ...,

en wel als één 4/4 maat, wat veel eenvoudiger te begrijpen is.

De salsa wordt gedanst op een ritme van 40/60 maten per minuut (en heeft dus de grootste marge in ritme van alle dansen).

In het begin is best moeilijk,maar naarmate men vaker danst gaat het met de jaren beter. Ook omdat men aan het Salsa muziek moet wennen met alle instrumenten die wordt gespeeld.

Wat voor kleding/schoeisel moet ik dragen?

Om lekker te kunnen dansen hoef je geen speciale kleding aan, maar trek bij voorkeur iets aan waar je je makkelijk in kunt bewegen. Verder is "laagjes" kleding aan te bevelen, zodat je wat uit kunt trekken als het echt tropisch warm begint te worden!  Zorg wel dat je er wel fris ruikt mocht je gaan zweten bij het salsa dansen.

Qua schoenen is het handig om niet al te stugge schoenen met hele dikke grove zolen aan trekken!

Salsa nivo's:

Van de Salsa bestaan veel stijlen zoals de Cubaanse,Colombiaanse,Rueda De Casino, wedstrijd salsa dansen zoals L.A. Style On1 en On 2 New York Stijl. Kijk op leerwiki voor deze artikelen.

Salsa is meer een manier om te ontspannen van je dagelijks problemen. Het is niet alleen het wedstrijd dansen zoals sommige mensen het zien.

Salsa Dansen:

Door het hele land worden er Salsa feestjes georganiseerd zowel maandelijks als wekelijks waar je kan Salsa Dansen. Je heb speciale agenda waar je kan opzoeken waar er zn feest is.

In de zomer heb je ook overal gratis festivals waar je salsa kan dansen.

Salsa dansen is leuk,gezellig,relax en goed voor de sociale contacten.

Salsa Cross Body Lead uitleg:

  • Dames:
  • Nu zet u uw linkervoet bij uw rechtervoet en u maakt de draai af.
  • Je kan deze stapjes ook met 1 arm dansen (open cross body lead)
  • maar je kan ze ook met de beide armen al vastnemend dansen (twist cross body lead)
  • Heren:
  • U neemt 1 of 2 handen vast naar gelang welke figuur u erna danst.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden