Kunst verzamelen is niet duur

Laagdrempelig kunst kopen

De drempel om een kunstgalerie binnen te stappen is voor veel mensen vaak te hoog. Niet alleen vanwege de verwachte artistieke discussies over kunststromingen en schildertechnieken, maar ook door de enorme prijzen die worden gevraagd. Diverse bedrijven bieden daarom online schilderijen aan van minder bekende maar zeer talentvolle Nederlandse kunstenaars. De prijzen liggen vaak tussen de 100 en 300 euro. Daarvoor koopt u al een handgeschilderd schilderij op canvas en gemaakt met goede acrylverf.

Talentvolle kunstenaars

In Nederland zijn veel getalenteerde kunstenaars die niet in dure galerieën kunnen exposeren, maar wel hele mooie kunstwerken maken. Vaak worden deze kunstenaars later ontdekt en dan zijn de schilderijen niet meer te betalen. Voor die tijd vindt u ze terug op de websites van de online galerieën. Hier kunt u kiezen uit een zeer groot aanbod van schilderijen. Vaak nadat u het schilderij heeft besteld, wordt deze kosteloos thuis bezorgd. Past het schilderij toch niet in uw interieur, dan stuurt u deze gewoon terug aan de leveranciers. Op de meeste websites is dit mogelijk.

Online bezichtigen

Veel oprichters van online galerieën hebben een passie voor moderne kunst. Het zijn vaak eigenaren van een fysieke galerie, die via internet ook hun schilderijen willen aanbieden. Vaak zijn dit wel de meer betaalbare werken. Dit is omdat kopers vaak een schilderij "live" willen zien. Dat is nog lastig bij een online galerie. Bij de schilderijen in de prijsklasse van 100 tot 300 euro zijn kopers vaak bereid een gokje te wagen. Door middel van veel goede foto's op de site en een zoomoptie om in te zoomen op een kunstwerk, kun je al heel goed zien hoe het schilderij er in het echt uitziet.

Waar op te letten?

Er zijn overigens een groot aantal galerieën, die hun kunst inkopen in China of andere Aziatische landen. Hier zijn er zogenaamde schilderijfabrieken, waar jonge arbeiders aan de lopende band schilderijen maken. DIt doen zij vaak op basis van een afbeelding. Deze schilderijen zijn dus wel uniek, maar niet origineel. Daarnaast is de stijl vaak wat ouderwets en niet helemaal toegespitst op de Europese behoeften. Daarnaast is het leuk om ook wat meer te weten over de achtergrond van de betreffende kunstenaar. Door wie wordt hij geïnspireerd, heeft hij/zij inmiddels al ergens geëxposeerd. De personen die in Azië deze schilderijen maken (vaak kinderen) zijn onbekend en hebben ook geen artistieke motivatie, enkel geld is voor hen de drijfveer om schilderijen te maken voor U.

Tips

Hieronder volgen nog een aantal tips voor online galerieën, waar je met behoud van de inhoud van je portemonnee verantwoord kunt werken aan je collectie. Het zijn de websites die geen werk inkopen in China of Oost-Europa. Neem eens een kijkje en koop wat, misschien jaren later heb je de nieuwe Corneille of Herman Brood aan de muur hangen:

Exto.nl, een verzamelsite met online galerieën van een groot aantal kunstenaars

Blikopkunst.nl, een site met veel kleurrijk en modern werk

Kunstuitverkoop.nl, een site voor zeer betaalbare kleurrijke kunstwerken van Nederlands talent


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden