Kunst kopen bij de beste online galerieen

Schilderijfabrieken

De markt voor het online kopen van kunst, in dit geval moderne schilderijen, is explosief gegroeid sinds medio 2000. De bedrijven schieten als paddestoelen de grond uit. Dit is voornamelijk te danken aan het enorme aanbod vanuit Azië. In Hong Kong alleen al zijn er speciale dorpen en industrieterreinen waar enkel en alleen maar schilderijfabrieken staan. Voorheen maakten deze fabrieken alleen reproducties van bekende schilderijen. Denk dan aan de "Zonnebloemen" van Vincent van Gogh of een leuke Picasso. Maar de laatste jaren zijn deze bedrijven zich ook creatief gaan ontwikkelen. Dit betekent dat zij zelf schilderijen gaan maken met eigen thema's. Vaak nog wel met veel Aziatische invloeden. Denk dan aan schilderijen met Chinese tekens. Klaprozen zijn overigens ook een bekend thema. Klaprozen zijn immers het chinese teken voor geborgenheid.

Echte kunst

Als je een schilderij koopt, doe je dat omdat het schilderij 'iets' met je doet. Je wordt erdoor geïnspireerd en kan er telkens weer naar kijken en iets in ontdekken, dat je daarvoor nog hebt gezien. Soms vind je een schilderij gewoon mooi of heeft het leuke kleuren die passen bij de omgeving waarin het hangt. Deze echte schilderijen vind je niet in China of Hong Kong. Het zijn vaak schilderijen gemaakt enkel en alleen als vlakvulling en dikwijls van slechte kwaliteit. Ze worden geproduceerd door fabrieksarbeiders, die bijvoorbeeld weer eens wat anders wilden dan goedkope namaakkleding produceren.

De bekendste online galerieen

Waar kun je nu schilderijen kopen, die wel gemaakt zijn door echte kunstenaars met hart voor schilderen? In Nederland zijn een aantal zeer bekende online galerieen die enkel werk verkopen van Nederlandse kunstenaars. Bij deze galerieen krijg je altijd een certificaat van echtheid mee, zodat je weet dat je een origineel kunstwerk in handen hebt en geen namaak. De schilderijen variëren in prijs (het begint bij 50 euro en loopt door tot 5000 euro). Het merendeel ligt zo rond de 500 euro. Een van de beste en grootste galerieen die enkel online verkoopt is Exto.nl Hier vind je de grootste verzameling van Nederlandse kunstenaars. Hier zijn meer dan 30.000 schilderijen online te bewonderen en direct te kopen. Ook vind je hier direct alle informatie over de kunstenaars terug. De grote concurrent van Exto.nl is Seesle.nl Dit is het best te vergelijken met de Marktplaats.nl voor schilderijen, een beetje goedkoop maar wel zeer veel aanbod.

Welke kunsthandel is de beste?

Maar waar moet je nu kopen? Ga je voor origineel en goede kwaliteit dan ga je naar de hierboven genoemde galerieen. Wil je gewoon je muur vullen of een kale kantoorruimte vullen koop dan bij een schilderijfabriek-handelaar. Deze zullen hier niet bij naam worden genoemd omdat dit niet positief is voor hun imago. Een meer kleinschalige bemiddelaar van Nederlandse kunst is Kunstuitverkoop.nl Deze online galerie heeft schilderijen van bijvoorbeeld Jacob Kanbier en Fabian in zijn collectie. Fabian is een oud leerling van wijlen Herman Brood. Men verwacht dat deze nog wel een grote kan worden. Jacob Kanbier exposeert in een zeer groot atelier in Leiden en heeft daarnaast ook al in het Amsterdams stedelijk museum geëxposeerd. Kortom is er is veel aanbod van moderne en betaalbare Nederlandse kunst. Je hoeft hiervoor dus niet altijd uit te wijken naar Hong Kong.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden