Wie is DJ Hardwell met een knaller

Artiest

Robbert van der Corput, beter bekend als DJ Hardwell, wist zichzelf op jonge leeftijd al op de kaart te zetten. Hij begon met het mixen van commerciële hits in bubbling beats. Hierna volgde veel Bubbling Beats albums. 5 Succesvolle albums later wilde hij iets nieuws. In 2006 bracht hij de eerste editie uit van Eclectic Beatz, hier kwamen alleen de beste latin en electro nummers in. Ondertussen zijn we al bij de zevende editie van Eclectic Beatz. Ook heeft DJ Hardwell op veel grote feesten mogen draaien. Ik ben zelf ook op een aantal feesten geweest waar hij heeft mogen draaien, zoals Nope is Dope, Lipstick en Toolroom Nights.

Discografie

Albums

  1. Bubbling Beats 1
  2. Bubbling Beats 2
  3. Bubbling Beats 3
  4. Bubbling Beats 4
  5. Bubbling Beats 5
  6. Eclectic Beatz 1
  7. Eclectic Beatz 2
  8. Eclectic Beatz 3
  9. Eclectic Beatz 4
  10. Eclectic Beatz 5
  11. Eclectic Beatz 6
  12. Eclectic Beatz 7
  13. City Trip Summer 2008

Genre

Het genre is house & eclectic. House is op dit moment één van de grootst opkomende muziekstijlen. Steeds meer jongen talenten komen door en draaien op de grote feesten (DJ Hardwell is hier een voorbeeld van). Ook draaien steeds meer radiozenders house muziek om ook de house liefhebbers een paar leuke nummertjes te laten horen. Nu de hype van de 'jumpstyle' over is gaan meer mensen op zoek naar iets anders en veel mensen vinden house het meest aantrekkelijkst. Ook zie je de laatste tijd dat er veel meer feesten worden georganiseerd voor de house liefhebbers.

Tracklist

  1. Nari & Milani pres. Dek31 - Gnuk! [3:56]
  2. Green Velvet - Shake & Pop [3:51]
  3. Microfunk - Pecan [3:22]
  4. David Kidd - It Doesn Matter [5:04]
  5. Vibraslap - Telefunken [2:17]
  6. Hardwell & Franky Rizardo - Slammin [3:37]
  7. MYNC Project - Something On Your Mind (Switch Remix) [5:07]
  8. H&G - A Bit More Catchy [3:15]
  9. Sidney Samson - Hook It [3:51]
  10. Afrojack - Waho [4:15]
  11. Coldcut & Rootz Manuva - True Skool (Switch Remix) [5:10]
  12. Hardwell & Franky Rizardo - Soca Funk [2:57]
  13. Sidney Samson - Get Hyped On This [4:17]
  14. Jesse Garcia - Check It Out Bro [3:26]
  15. MBG & SDS - New Jack (Steve Angello Remix) [2:03]
  16. Skitzofrenix - Damn It [3:59]
  17. Afrojack - In Your Face [4:49]
  18. Hardwell & Franky Rizardo - The Mirror [2:44]
  19. Abel Ramos - Electrofun (Matt Correa Remix) [5:47]
  20. Jordy Lishious - Raw [5:10]

Nari & Milani pres. Dek31 - Gnuk! Een zeer leuk openingsnummer. Zit een soort van sirene in het nummer verwerkt wat voor een leuke impact zorgt. Een goed nummer om de cd te beginnen, zorgt gelijk voor de feestsfeer.

Green Velvet - Shake & Pop Een nummer met goede vocals. Vrijwel iedereen die een beetje naar house luistert kent Shake & Pop. Het "refrein" is een zeer leuk stuk wat een aantal keer herhaalt wordt, tussendoor komen stukken met ook vocals. Ik vind dit wel leuke vocals, omdat het nummer hierdoor niet saai wordt.

Microfunk - Pecan Een rustig nummer met een opeenvolgende hoge tonen. Het nummer is in het begin goed in elkaar gemixt met Shake & Pop wat ook een leuk effect geeft. Ik vind het nummer wel iets hebben, maar dit hoeft niet iedereen te vinden, omdat het wat langdradig kan zijn op den duur.

Vibraslap - Telefunken Dit nummer heeft iets speciaals vind ik. Het is een apart nummer, met hoge tonen afgewisseld met wat rauwe tonen. Opzich wel een prima nummer.

Sidney Samson - Hook It Een van de bekende nummers van Sidney Samson. Het is een snel nummer met een achtereenvolging van ruwe beats. Het is wel wat eentonig, zit weinig afwisseling in en daardoor zal je dit nummer wat sneller afzetten.

Hardwell & Franky Rizardo - Soca Funk Een nummer van Hardwell zelf met Franky Rizardo (één van de drie nummers op de cd van deze twee dj's). Dit nummer is ook op tv en radio geweest en komt daardoor voor meerdere mensen wel bekend voor waarschijnlijk. Prima nummer.

Skitzofrenix - Damn It Een nummer die voor wat afwisseling zorgt op de cd. Het is een nummer met groffe, hoge beats. Een redelijk snel nummer ook. Alles voor een mooie knaller.

Jordy Lishious - Raw De afsluiter van de cd. Het nummer zegt het al, ruw. Het nummer heeft iets rustigs, maar als het los gaat gaan ze ook echt los. Dan knallen ze de ruwe beats erin afgewisseld met hoge tonen. Goede afsluiter van de cd.

Eclectic Beatz 2 Bol.com


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden