Gitaar kopen - waar moet je op letten

Inleiding

Je wilt een (nieuwe) gitaar kopen, maar je heb geen idee welke van de duizenden verschillende je moet kiezen. Hierbij wat hulp en informatie die je kan gebruiken bij het kopen van een (nieuwe) gitaar.

Stappen

- Wat mag het kosten?

Er zijn veel verschillende prijsklasses tussen gitaren. Je kan er misschien een van 100 euro kopen, maar er zijn ook gitaren die een paar duizend euro kosten.

Logisch dat er verschil in zit.

Nu hoeven de goedkopere gitaren niet gelijk slecht te zijn omdat ze wat minder kosten, al zijn ze natuurlijk wel minder goed dan de duurdere. Maar voor beginners of de wat verder gevorderden kunnen ze erg goed zijn.

 

- Wat wil je ermee spelen?

Wat voor muziek je ermee wilt gaan spelen is ook belangrijk om van tevoren te weten. Wil je klassiek spelen, dan kun je misschien het beste gaan voor een akoestische gitaar. Maar wil je bijvoorbeeld metal spelen, dan moet je gaan voor een elektrische gitaar want je krijgt zo'n geluid niet uit een akoestische.

 

- Welke vorm?

Er zijn ook veel verschillende vormen. Kies iets wat je zelf mooi vind en bij je muziekstijl past. Let ook goed op de bespeelbaarheid (vooral bij gitaren met afwijkende vormen zoals Flying V's of Explorers) want het is belangrijk dat je comfortabel kunt spelen.

 

- Test het uit!

Voordat je een gitaar koopt raad ik je aan om hem uit te testen. Hij mag er misschien nog zo mooi en goed uitzien, maar hij kan als je erop speelt erg tegenvallen.

Vergelijk ook met andere gitaren en probeer de verschillen op te merken. Misschien vind je een andere wel veel beter dan degene die je eigenlijk wilde.

Tips

  • Let op of er beschadigingen aanwezig zijn. Ze kunnen niet erg zijn zoals krasjes, maar als er ergens barstjes inzitten kunnen die al snel verder uitscheuren.
  • Vraag als het even kan iemand die een beetje verstand van gitaren heeft mee. Hij / zij zal misschien dingen opmerken die je zelf niet gezien hebt.
  • Vraag dingen die je niet duidelijk zijn aan de verkoper.
  • Je kan van tevoren op internet naar gitaren kijken. Hier kun je ideeën opdoen voordat je er een koopt.
==Handige Links==


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden