Kawai

Kawai de ins and outs van een piano fabrikant

Kawai is een van de wereldspelers op het gebied van (digitaal) piano instrumentarium. De door de Japanse Koichi Kawai opgerichte pianoproducent heeft als doel het creëren van werelds beste piano, wat ook in de filosofie duidelijk naar voren komt.

Some companies follow trends. Others create them.

Some companies fear change. Others embrace it.

Some companies live in the past. Others become the future.

Bron: http://www.kawai.co.jp/worldwide/

Vrij vertaalt is de visie van Kawai, sommige organisaties volgen trents, anderen maken ze. Sommige organisaties vrezen veranderingen, andere omhelzen ze. Sommige organisaties leven in het verleden, andere in de toekomst. Hiermee wordt dus bedoeld dat Kawai zich wil onderscheiden van haar concurrenten door innovatief te zijn, wat tevens is terug te vinden projecten als het Kawai Musical Instrument Research Laboratory waar gezocht wordt naar verbering en verniewing binnen het muzikale kader waar Kawai actief in is. Een ander vooruitstrevend project is de Kawai Academy of Music, een soort leerschool voor muziekdocenten met als doel pianospelen te stimuleren om zo de markt te vergroten.

Geschiedenis

Koichi Kawai (1886-1955), de zoon van een wagenmaker, begon als pianomaker toen hij bij toeval opgemerkt werd door een onbekende pianodesigner. In zijn zoektocht naar de beste piano ter wereld te maken begon Koichi in 1927 met zeven gelijkgestemde collega's de “Kawai Musical Instrument Research Laboratory” in Hamamatsu, Japan. Vele octrooien voor hun ontwerpen en uitvindingen zouden volgen. Ook ontving Koichi als eerste persoon in het muziekinstrument industrie de prestigieuze "Blue Ribbon Medal" van de keizer van Japan.

Helaas overleed Koichi Kawai plotseling in oktober van 1955 op 70 jarige leeftijd, waarna de 33 jaar oude Shigeru Kawai het familiebedrijf verder naar de moderne industrie zou leiden. Kawai's productiecapaciteit en productie expertise groeide exponentieel in de jaren die daarop volgden. Opdat Shigeru zich ging richten op het vinden van manieren om de vraag naar piano's verder te stimuleren. Hiertoe bouwde hij een netwerk van Kawai muziekscholen op en creëerde hij de Kawai Academy of Music waar gekwalificeerde muziekdocenten les konden geven. Tegelijkertijd, ontstond het Technical Center waar service technici getraind werden in de kunst en zorg voor piano's.

Met robuuste binnenlandse markt, richtte Shigeru zich nu op de rest van de wereld om enkele jaren later in 1963 Kawai-Amerika te lanceren, gevolgd door Kawai Europa, Kawai Canada, Australië en Kawai Kawai Azië. Vandaag de dag geniet Kawai erkenning in alle belangrijke markten over de hele wereld.


Kenmerken

Kawai piano's hebben als prominent kenmerk hun klank, een warme, soms wat gedempte toon waardoor er veel toepassing in de klassieke muziek te vinden zijn. Verder besteed Kawai veel aandacht aan details zodat de pianist wordt uitgedaagd tot expressief spel in het uiten van zijn emoties. Door een apart hamersysteem weet Kawai in haar elektrische piano’s tot op zekere hoogte vrij goed het gevoel van een echte piano over te brengen waarbij bij sommige modellen zelfs rekening is gehouden met verschil in aanslag gevoeligheid van hoge en lage tonen. Verder wordt veel geadverteerd met de Harmonic Imaging™ technologie wat voor een unieke klank zou zogen doordat iedere toon apart wordt opgenomen in een galmloze ruimte.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden