De geneeskracht van edelstenen

Van het verleden naar het heden

Al eeuwen lang worden edelstenen gezien als iets merkwaardigs, iets bijzonders en zelfs als iets buitenaards. Oudere beschavingen geloofden dat edelstenen een geschenk waren, van hun voorouders uit de hemel. Zo vreemd is dit idee niet, als je je bedenkt dat alle deeltjes die nu materie vormen, oorspronkelijk uit het hart van oude sterren komen. Wanneer deze sterren explodeerden, werden de deeltjes over het universum verspreid, en vormden zo nieuwe sterren en planeten.

De edelstenen werden vroeger al gedragen en gebruikt door zowel religieuze als aardse leiders.De dragers en gebruikers van edelstenen geloofden dat de stenen hen oude en spirituele krachten zou schenken. dat was dan ook een grote reden waarom het gewone volk geen toegang had tot deze kostbare en zeldzame stenen. In de hoop dat de minder zeldzame materialen en stenen dezelfde werking zou hebben als de edelstenen, werd er door het gewone volk gezocht naar alternatieven. In Egypte bijvoorbeeld, waar de farao's en zijn priesters een turkoois droegen, werd door de gewone mens deze steen nagemaakt met behulp van amuletten van blauw glas. De turkoois werd gedragen als symbool van de vruchtbaarheid, het leven en het genot.

De edelsteen therapieën die nu nog worden toegepast, werden net zoals andere alternatieve geneeswijzen pas echt populair in de jaren '70 en '80, maar hun oorsprong ligt in oude culturele tradities. het idee dat elke steen een speciale eigenschap heeft, kan door middel van de Europese literatuur worden teruggevoerd van de middeleeuwen, naar Griekse, Romeinse en Arabische filosofen, die weer veel hebben afgekeken van de ayurvedische tradities in India.

De kracht van edelstenen

Eigenschappen als chemische samenstelling, structuur, vorm, hardheid en helderheid concentreren de energieën van edelstenen, maar het is de kleur die een edelsteen zijn helende kracht geeft. Wij vergeten vaak dat kleur een echte kracht representeert; de energie van licht. Deze energie stimuleert de hersenen en verandert de manier waarop we denken en voelen. Kleur is iets waarop we instinctief op reageren, en zodra we meer te weten komen over de betekenis van een kleur, begrijpen we vaak ook waarom we ons meer tot een bepaalde steen aangetrokken voelen dan anderen. Dit kan dus helpen een voor jou geschikte steen te vinden. Ook kun je naar een edelsteen-deskundigen die je dan zal helpen met het vinden van een steen die bij jou past.

Overzicht van kleuren en hun kwaliteiten

Zwart  : aardgebondenheid

Bruin  : mogelijkheden creërend

Rood  : enerverend

Oranje  : verlossend

Geel  : organiserend

Groen  : balancerend

Blauw  : communicerend

Indigo  : koelend

Violet  : completerend

Roze  : accepterend

Wit  : zuiverend

Kleurloos : verhelderend

Nuttig edelstenen overzicht

Hoofd en ogen  : azuriet, amethist, fluoriet, sugiliet en diamant.

Oren, neus, keel en nek : amazoniet, aquamarijn, angeliet, blauwe kwarts, celestiet, tanzaniet, lapis lazuli, kunziet en blauwe hardsteen.

Borst en longen : mosagaat, chrysocolla, larimar, en turkoois.

Hart : robijn, aventurien, dioptaas, verdeliet, unakiet, smaragd, koraal en labradoriet.

Spijsvertering : bronziet, citrien, pyriet, prehniet, purpuriet en zirkonia.

Dikke darm, nieren, blaas : obsidiaan, peridoot, jade, chalcopyriet, en ulexiet.

Geslachtsorganen : zilver, kornalijn, morganiet, rhodochrosiet, melkkwarts, maansteen, opaal en parel.

Bloedsomloop : hematiet, ijzerkwarts, bloedsteen en zandsteen.

Zenuwstelsel : citrien, zilver, goud, saffier en rutielkwarts.

Immuunsysteem : turkoois, aquamarijn, larimar, toermalijn em kleurloos kwarts.

Botten en spieren : vuursteen, zwarte toermalijn, magnetiet, spinel en rutielkwarts.

Voor meer energie : git, rookkwarts, tijgeroog, granaat, jaspis, goud, amber en basalt.

Voor meer levensvreugde :tektiet, meteoriet,zinkiet, titaniet en danburiet.

Voor meer rust : stauroliet, calciet en chrysopraas.

Voor minder stress : onyx, aragoniet, koper, thuliet en graniet.

Voor emotioneel balans : haliet, zonnesteen, topaas, saffier, rozenkwarts, kalksteen, marmer, zeoliet en kleurloos kwarts.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden