De mythe van Ayurveda

De mythen van Ayurveda

De echte oorsprong van Ayurveda is verloren in de tijd en er zijn vele mythen, verhalen en legendes over de oorsprong van Ayurveda. Het is vandaag de dag erg moeilijk om de herkomst te traceren van Ayurveda. Veel mensen schrijven de oorsprong van Ayurveda op goddelijkheid. Er zijn anderen die yoga meditatie denken, vooral dat kundalini meditatie een belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontstaan ​​van Ayurveda. De meest voorkomende mythe is dat Heer Vishnu, in zijn eerste Dhavantari incarnatie, de kennis aan de mens heeft overgedragen. Volgens Ayurveda mythen, is er aan kennis van het leven noch een begin noch een einde. Het is beschikbaar voor de mensheid in verschillende stadia van de eeuwige kosmische cyclus van schepping en vernietiging.

Kennis van het leven

Veda's, de oude literatuur over het Sanskriet, vertellen het verhaal van de kennis en het leven van een periode van meer dan een paar duizend jaar geleden. Veda betekent letterlijk wetenschap of kennis. Veda's zijn geconcentreerde vormen van kennis. Tussen de verschillende Veda's, zien we verwijzingen naar de gezondheidszorg, geneesmiddelen en een routebeschrijving naar een gezond leven. Ayus (Ayur) betekent leven en Veda is kennis. Zo betekent Ayurveda de kennis van het leven. Volgens de Hindoe mythen, is Heer Brahma, de schepper van de hele kennisketen. Zijn opgedane kennis komt voort uit alle vier de richtingen en maakte het in vier Veda's. Tussen de verschillende soorten van kennis geometrie, numerologie, astronomie, geografie, architectuur enzovoort, is Ayurveda dus de kennis van het leven.

Dhanvantari

Heer Brahma heeft de kennis van het leven overgebracht aan Heer Indra. Heer Indra onderwees de Ashwini over deze kennis en zij werden de genezers van de goden. De kennis gaat dan naar Vishnu, die verschillende incarnaties aanneemt als Dhanvantari. De eerste verschijning als Dhanvantari treedt op tijdens het karnen van palazhi (de mystieke oceaan van melk). Aan het einde van het karnen, verschijnt Vishnu als Dhanvantari, een gezonde man van 1.000 kwaliteiten. Hij had vier armen, elk voorzien van een pot van Amrut (goddelijke nectar van onsterfelijkheid), een bloedzuiger (betekent chirurgie), een chakra en een schelp (naar een gebied vrij van ziektekiemen). Dat was de verschijning van Dhanvantari als een God.

Een koning, Dirghatamas die regeerde over het land van Kasi, ging eens op een diepe boete meditatie bij Heer Dhanvantari. De Heer was blij met de koning en zij kwamen overeen dat Dhanvantari geboren zou worden als de zoon van de koning. De koning boette hiermee zijn zonden. Later als de koning van Kasi, heeft Dhanvantari schriftelijke de kennis van het leven opgeschreven op palmbladeren. De koninklijke opvolging bleef de kennis van het leven in praktijk brengen. Het verhaal van de incarnatie Dhanvantari in de koninklijke familie wordt beschreven in Bhava prakasa.

Zieners

Een andere mythe over de oorsprong van Ayurveda vertelt over een groep zieners die diep bezorgd waren over het lijden van de mensheid. Zij kwamen bijeen in een diepe meditatie sessie. Aan het einde ervan, leidde de gecombineerde kracht van meditatie hen de deuren te openen over de wijsheid van het leven. Door de diepe meditatie van de vele zieners ontstond een sfeer die bevorderlijk was voor de ontvangst van de kennis die kon worden toevertrouwd aan de palmbladeren.

Ayurveda is geen mythe en is ook in onze tijd van onschatbare waarde om de kennis van het leven met elkaar op liefdevolle wijze te delen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden