Bestaan hobbits echt

THE LORD OF THE RINGS

Als we het woord "Hobbit" horen denken we bijna meteen aan de film "The Lord Of The Rings" van professor J.R.R Tolkien. Deze fantasiefilm die veel succes heeft geoogst, een film met schitterende special effects en kleurrijke personages. Eèn van die personages was "Frodo". Frodo was een Hobbit, een klein mensje met lange voeten.

Hoe vreemd het ook mag lijken hobbits zijn niet helemaal een verzinsel van de schrijver...

HOMO FLORENSIENSIS

In 2003 deed een Australisch/Indonesisch onderzoeksteam een ontdekking die wereldnieuws zou worden. Op het Indonesische eiland "Flores" in de Liang Bua grot waren zij bezig met opgravingen. Zij zochten onder andere naar resten van de dwergolifant. In de grot werd een 12000 jaar oude schedel gevonden, de schedel van een "Homo Florensiensis".

In 2004 keerde het team terug naar Flores en er werden meer resten van deze nieuw ontdekte? soort gevonden.

De lengte van deze Hobbits zou gemiddeld 1 meter zijn geweest, en ze zouden ongeveer 30 kilo hebben gewogen. Opvallend zijn de lange voeten met grote dikke tenen. Dit is een heel duidelijk kenmerk van de "primitieve mens". De hersens moeten ongeveer 3 keer zo klein geweest zijn als die van de "moderne mens".

De meningen over de "Homo Florensiensis" lopen heel erg uiteen. Er zijn wetenschappers die zeggen dat deze hobbits ondanks hun kleine hersenen, slimme wezens waren, die in staat waren om vuur te maken. Dit leiden zij af uit relicten die in de grot werden opgegraven. Er zijn honderden werktuigen gevonden van 12000 jaar oud, die op dezelfde manier zijn gemaakt als werktuigen die elders op het eiland zijn gevonden van 840.000 jaar oud. Het is geen nieuws dat er 840.000 jaat geleden al "mensachtigen" leefden op "Flores". Er zijn wetenschappers die zeggen dat Hobbits vermoedelijk jagers zijn geweest. die jaagden op komodo varanen en op dwerg-olifanten. Andere wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de schedel toebehoorde aan een "moderne mens" die ziek was en leed aan dwerggroei.

ORANG PENDEK

Op Sumatra ,een ander eiland in Indonesie, worden al sinds mensenheugenis "Hobbits" gezien. Zij worden Orang Pendek (kleine man) genoemt. De plaatselijke bevolking vertelt dat het zeer schuwe en verlegen wezens zijn die zich nauwelijks laten zien, en die een eigen geheimzinnige taal spreken. Hun lengte varieert van 30 tot 150 cm. De armen korter dan de armen van welke andere (bij ons bekende) mensachtige dan ook. De lokale bevolking die de wezens gezien heeft zegt dat zij een rose-bruinachtige huid hebben die bedekt is met korte zwarte haartjes. Ze hebben geen staart en hebben ook geen kenmerken dat het goede klimmers zouden zijn. Er wordt dan ook aangenomen dat zij zich hoofdzakelijk over de grond verplaatsen. Er is weinig bekend over deze mens/aap,

BEWIJS KOMT ERAAN

Alle pogingen van onderzoekteams om bewijzen te vinden, en foto's te maken zijn tot heden bijna allemaal mislukt. Behalve wat haren van een onbekende soort,en een voetafdruk, die volgens sommige wetenschappers niet van de orang pendek afkomstig zijn maar van de maleisische beer, is er niets wat het werkelijke bestaan van deze wezens bewijst. Niet onbelangrijk is dat de plaatselijke bevolking van het eiland al honderden jaren over deze wezens vertelt. 100% bewijs dat Hobbits bestaan of bestaan zouden hebben is tot nog toe niet geleverd. Maar er zijn wetenschappers die zeggen dat er nog wat geduld nodig is, want de bewijzen komen eraan...


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden