Kort kinderverhaal over Funny

Inleiding

In 1999 ben ik begonnen wat kinderverhalen te schrijven. Dit is de eerste en er volgden er nog meer. Het verhaal over Funny is een verhaal uit de oude doos. Veel plezier!

Hoe een konijn een koe vangt.

Er was eens een konijn dat Funny Bunny heette. Funny was helemaal weg van koeien. Alles wat met koeien had te maken wilde ze hebben. Ze had al heel veel behalve een echte koe. Het leek haar zo leuk om een echte koe in haar tuin te hebben. Maar hoe moest ze een koe vangen? Funny had de hoop op het hebben van een koe in haar tuin al opgegeven tot ze de grote koenijn tegen kwam.

Koenijn was een koe met een konijnenprint. Iedereen was bang voor koenijn, funny ook. Net toen ze weg wilde lopen riep koenijn haar. Heel voorzichtig draaide ze zich om. Je hoeft niet bang te zijn voor me zei koenijn, ik doe je niks. Nog een beetje bang stapte ze in de richting van koenijn. Je wilt heel graag een koe in je tuin hè funny, vroeg  hij. Ja, zei ze een beetje bang. Ik kan je daarbij helpen zei koenijn. Oh ja, zei funny, hoe dan? Dat zal ik je vertellen zei koenijn. Ze gingen naast elkaar in het gras zitten en koenijn begon met vertellen. Als je een koe wilt vangen moet je hem lokken met vang-gras. Vang-gras? Wat is dat, vroeg funny. Dat vang-gras groeit in de konijnenkoeienvanggrot zei koenijn. Maar waar is dat, vroeg funny. De grot kan je vinden door het koeienprintpad te volgen. Het begint net over die heuvel verderop en aan het einde van het pad is de grot. Maar je moet wel oppassen voor de bewaker van de grot. Er staat een grote boze koe voor de grot om het vang-gras te bewaken. Als je hem voorbij kunt komen ben je veilig want hij mag de grot niet in. Funny was wel een beetje bang maar ze wilde het toch gaan proberen. Koenijn wenste haar succes en verdween weer.

Funny klom de heuvel op en ja hoor, ze zag het koeienprintpad. Huppelend ging ze het pad op en volgde het. Na een uurtje huppelen zag ze in de verte de grot. Er was geen teken van de grote boze koe en ze was ineens ook niet meer zo bang. Ze was bijna bij de grot en ineens dook uit het niets de grote boze koe op. Funny schrok zich helemaal lam. Hoe moest ze nu toch voorbij die koe komen?   Ze had een ideetje. Als ze hem lokte met een wortel moest het zeker lukken. Ze had gelukkig in haar koeienprintrugzakje nog een wortel. Ze gooide de wortel een paar meter van de grot af en de koe ging er inderdaad op af. Zo snel als ze kon hupte ze naar de grot. Het was er erg donker maar ze zag een klein lichtje in de verte. Ze liep naar het licht toe en zag een grote pluk vang-gras . Ze plukte het en deed het in haar koeienprintrugzakje. Ze hupte weer snel naar buiten. Gelukkig had ze een winterwortel naar de grote boze koe gegooid want hij was nog aan het eten. Vrolijk hupte funny weer terug naar huis over het koeienprintpad.

Toen ze thuis kwam haalde ze het vang-gras uit haar koeinprintrugzakje en legde het op de tafel. Het zag er raar uit maar als ze er een koe mee kon vangen gaf dat helemaal niks. Funny ging die avond vroeg naar bed om de volgende dag vroeg op pad te kunnen gaan om een koe te vangen. Heel vroeg stond ze op. Ze pakte het vang-gras, deed het in haar koeienprintrugzakje  en ging op pad. Na een poosje huppen kwam ze aan bij de wei met koeien. Ze riep de koeien en gooide het vang-gras naar ze toe. Een hele mooie koe begon ervan te eten. Tot haar verbazing kromp de koe. Nu was ze net iets kleiner dan funny. Funny opende haar koeienprintrugzakje en stopte de gekrompen koe erin en nam haar mee naar huis. Ze zette de koe in haar tuin en ze bleven voor altijd bij elkaar. Zo vangt een konijn dus een koe.