Thiruvannamallai, a place in india

Inleiding:

In het dorpje Thiruvannamalai, in Zuid-India, gelegen in de deelstaat Tamil-nadu is iets bijzonders aan de hand, Daar ligt namelijk Arunachala, de heilige berg, alom beschouwd als incarnatie van de god Shiva. Annamalaiannal is de meest heilige naam van de namen van deze manifestatie van heer Shiva.

Door de jaren heen:

Een groot aantal heiligen en dichters bezongen de berg, schreven lange epistels en brachten hun dagen biddend op of rond de berg door. Er zijn volgens Siva Purnanam vier heilige plaatsen om verlossing te verkrijgen. Ze symboliseren achtereenvolgens water, vuur, lucht en ether. Thiruvannamalai is er 1 van want Arunachalla symboliseert vuur ...

Pelgrims:

Elke vollemaansnacht lopen er duizenden Tamils en een handvol toeristen van over de hele wereld rond de berg, blootsvoets, om zo hun karma in te lossen...Een waanzinnig spektakel! Vrouwen met prachtige lange zwarte haren, gevlochten met jasmijn en in hun mooiste bontgekleurde sari's....mannen met traditionele omslagdoek(de doti) of in moderne kledij...Sadu's (mannen die huis en haard hebben verlaten om een spiritueel leven te leiden) in het oranje en kinderen die rondspringen als kleine half-goden! Wanneer u niet zo goed kunt lopen kunt u ook gewoon op een stoeltje langs de kant van de weg gaan zitten onder het genot van een heerlijk kopje chai(Indiase thee) en de mensenmassa zien voortschrijden.

Tamil nadu

Een bezoek aan Tamil Nadu is echt de moeite waard...Veel mensen trekken naar Noord India...maar ze vergeten dat de meest oorspronkelijke bewoners nog steeds in het Zuiden te vinden zijn..Zuid India word gedomineerd door de donker gekleurde Dravidiers. In het noorden stamt de bevolking af van de lichter gekleurde Indo ariers die later, ongeveer 3500 jaar geleden, gearriveerd zijn. voor het begin van onze jaartelling kwamen er verschillende beschavingen voor in het gebied van hedendaags India. In het Westen werd vaak gesproken over de grote rijkdommen van India en dit spoorde Alexander de Grote aan om nadat hij de Perzen verslagen had te proberen India te veroveren.

Lang, lang geleden zijn de zogenaamde Ariers ( volkeren uit Arabische landen) India binnengevallen en hebben de gehele cultuur enorm beinvloedt. Zo werden overal prachtige paleizen opgetrokken . Aangezien deze volkeren ook andere riten en gebruiken hadden , drukten ze hun stempel op de gehele Indiase cultuur.

Het is heel jammer dat er in India nog steeds wordt gedacht dat het beter is om een lichte huidskleur te hebben... Mensen bleken tot mijn ontsteltenis dan ook nog steeds hun gezicht met cremes die peroxide bevatten..terwijl in het Westen vele mensen dagen aan het strand gaan liggen om een kleurtje te krijgen...paradox...ik denk het wel!

Ramana ashram:

Een ashram is gebouwd voor de bekende Indiase guruh, Ramana Maharshi die hier jaren leefde in een grot op de berg . Na een bijna-dood ervaring in zijn kinderjaren verliet hij huis en haard. Zijn reis voerde hem naar Thiruvannamalai, waar hij nooit meer is weggegaan... Hij was zo onder de indruk van de berg dat hij deze als vader en moeder beschouwde. Zijn moeder heeft zich op latere leeftijd bij hem gevoegd en nog steeds trekken vele mensen naar Thiruvannamalai om zijn lering te volgen, genaamd Advaita Vedanta...een zoektocht naar het Zelf. Niet je ego of persoonlijkheid zijn belangrijk maar je ware Zelf, dat verbonden is met alles en eigenlijk dus niet afgescheiden...

Een bezoek aan Thiruvannamalai is zeker de moeite waard en een reis terug in de tijd!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden